Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Gheorge Petic rămâne în…

VIDEO Gheorge Petic rămâne în arest: „Este o răfuială politică”

Curtea de Apel Chișinău a respins recursul avocatului lui Gheorghe Petic împotriva mandatului de arest care a fost emis pe numele acestuia pe 15 octombrie curent.

Ghoerghe Petic a fost reținut pe 12 octombrie, fiind bănuit de viol. Liderul Partidului PPDA de la Ungheni neagă însă acuzațiile și susține că este victima unei înscenări politice.

„Mă consider deținut politic. Este o răfuială politică. Eu nu am fost la ea acasă și în continuare susțin cele menționate. Este un scenariu ticluit încă cu două luni în urmă. O lună în urmă a încercat să mi se ticluiască un asemenea scenariu, unde o altă victimă a fost pusă la cale”, a spus Petic în sala de judecată.

Liderul PPDA de la Ungheni s-a mai plâns și de condițiile din izolatorul de la Ungheni unde a fost reținut, menționând că acesta este un focar de mizerie și boli.

Petic a fost reținut pe 12 octombrie, după ce la Centrul Unic 112 a telefonat o locuitoare a orașului Ungheni, care a cerut ajutor și intervenția poliției. Persoana a reclamat telefonic faptul că a fost agresată fizic și apoi violată în propriul domiciliu.

Gheorghe Petic s-a remarcat în ultimele luni prin mai multe acuzații aduse factorilor de decizie din cadrul Poliției de Frontieră.