Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) După șapte ani, la…

(VIDEO) După șapte ani, la Curtea de Apel au fost vizionate probe video într-un dosar din 7 aprilie 2009

Nici astăzi nu a fost finalizat dosarul penal intentat polițiștilor Petru Corduneanu și Dumitru Rusu, care sunt învinuiţi că ar fi torturat-o pe fosta deputată Valentina Cuşnir, în noaptea de 7 spre 8 aprilie 2009.

La ședință au fost vizionate noi probe video prezentate de părți. Imaginile prezentate de Valentina Cușnir au fost filmate în seara de 7 spre 8 aprilie 2009, în timpul intervenției  brutale a poliției împotriva protestatarilor. Ambii inculpați neagă că ar fi ei cei indicați de partea vătămată și spun că se aflau în alt loc la acea oră. 

Fragmente video prezentate în instanța de judecată:

Pentru data de 13 mai, urmează să fie vizionate alte imagini video pe care, la prima instanță, magistratul ar fi refuzat să le vizioneze.

Petru Cor­du­neanu, fos­tul şef al Dire­cţiei Ordine Publică din cadrul MAI şi adjunc­tul aces­tuia, Dumi­tru Rusu, sunt acu­zați de comi­te­rea exce­su­lui de putere, cu apli­ca­rea vio­lenţei. În fapt, pro­cu­ro­rii au sta­bi­lit că, în seara de 7 spre 8 apri­lie 2009, în pre­a­jma Pieţei Marii Adu­nări Naţio­nale, incul­pa­ţii au numit vic­tima cu cuvinte necen­zu­rate, au îmbrâncit-o, au imobilizat-o prin răsu­ci­rea mâi­ni­lor, au deposedat-o de mega­fon şi au târât-o for­țat în dire­cţia Pala­tu­lui Naţio­nal. Poli­ţi­ş­tii i-au apli­cat părţii vătă­mate mul­ti­ple lovi­turi peste dife­rite părţi ale cor­pu­lui, cauzându-i vătă­mări cor­po­rale medii.

Pe acest caz, în august 2014, Jude­că­to­ria Buiu­cani a pro­nun­țat o sen­tință de achi­tare a celor doi incul­pați.

Sursa Video: www.ZdG.md