Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   VIDEO/ Două persoane au fost…

VIDEO Două persoane au fost reținute pentru acțiuni de șantaj. Un conațional aflat în Germania a apelat la autorități criminale pentru rezolvarea unui conflict

Sursa foto: poliția.md

Două persoane au fost reținute, iar alte două persoane sunt date în căutare după ce ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate a Inspectoratului Național de Investigații (INI), în comun cu angajații Inspectoratului de Poliție Orhei, sub conducerea Procuraturii Orhei, au documentat acțiunile de șantaj ale unui grup criminal format din autorități criminale. Acțiunile de șantaj au  început în orașul Berlin, Germania, în luna mai 2023 și au continuat în R. Moldova, se arată într-un comunicat vineri, 22 martie.

„În speță, victima, un bărbat de 35 ani, originar din Orhei, aflându-se în Berlin împreună cu familia sa, ar fi avut un conflict cu un vecin moldovean. Conaționalul a apelat la două autorități criminale pentru ași rezolva conflictul. În schimb,  aceștia i-au cerut 5000 de euro. 

Victima a fost chemată într-un parc din Berlin, unde s-au adunat peste 40 de persoane cu vârste cuprinse între 40 și 57 de ani, din diferite țări, iar în urma discuțiilor, s-a decis ca să achite suma solicitată pentru a scăpa de șantajul grupului criminal.

Pentru a forța victima să plătească, bănuiții au folosit amenințări cu violență fizică și chiar cu moartea, iar acțiunile de șantaj au continuat și după ce victima s-a întors în R. Moldova”, anunță autoritățile.

La 21 martie, grupul de urmărire penală și investigații sub coordonarea procuraturii Orhei, cu suportul mascaților din BPDS „Fulger” au efectuat cinci percheziții în municipiile Chișinău și Orhei, reușind să ridice diverse obiecte precum telefoane mobile, cuțite, bastoane, etc. Au fost reținuți pentru 72 de ore doi bănuiți de 46 și 56 de ani, originari din mun. Orhei și Ungheni, iar alte două persoane care ar fi participat la acțiunile de șantaj sunt anunțate în căutare.

Polițiștii continuă investigațiile pentru identificarea tuturor persoanelor implicate în infracțiune. Persoanele culpabile de comiterea infracțiunii de șantaj săvârșit de două sau mai multe persoane riscă închisoare de la 5 la 7 ani.