Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Dosarul ex-judecătorului Țurcan. Primele…

(VIDEO) Dosarul ex-judecătorului Țurcan. Primele două persoane au fost condamnate

La data de 22 ianuarie, Judecătoria Ciocana a condamnat două inculpate, care figurau în dosarul fostului judecător Iurie Ţurcan. Este vorba de grefiera și specialistul din cadrul Judecătoriei Râșcani, care și-au recunoscut vina și au primit câte patru și, respectiv, trei ani de închisoare cu suspendare, fiind condamnate în baza art. 46 CP RM,  apartenenta la o grupare criminală organizată.

Iurie Țurcan, ex-magistrat în cadrul judecătoriei Râșcani, este acuzat de către Centrul Național Anticorupție de pronunțarea hotărârilor judecătorești contrare legii. În urma acestor decizii luate de judecător, Primăria Municipiului Chișinău a fost prejudiciată cu peste 100 de milioane de lei. De asemenea, pe lista instituțiilor care au avut de suferit de pe urma acțiunilor magistratului se numără Banca Socială și ÎS „Calea Ferată din Moldova” căreia i-au fost aduse prejudicii de circa 92 milioane de lei.

In octombrie 2015, materialele dosarului penal împotriva fostului judecător al sectorului Rîşcani Iurie Ţurcan au fost expediate în judecată.

Potrivit procurorului general, magistratul ar fi comis urmăroarele infracţiuni: pronunţarea cu bună-ştiinţă a unor decizii şi încheieri contrare legii (art.307 alin.(2) Cod penal), falsul în acte publice (art.332 alin.(2) lit.b) Cod penal) și depăşirea atribuţiilor de serviciu, comise de către o persoană cu demnitate publică (art.328 alin.(3) lit.b), d) CP).

Urmărirea penală pe acest caz este exercitată de Procuratura Anticorupţie

Sursa Video: www.Curaj.TV