Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Doi pretinși șefi de…

VIDEO Doi pretinși șefi de companie ofertantă de muncă în Italia, reținuți de oamenii legii după ce au înșelat trei muncitori. Bănuiții sunt învinuiți de procurori și într-un alt dosar

Sursa: captură foto Poliția R. Moldova

Ofițerii Direcției investigații „Centru” și cei de urmărire penală, alături de procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță marți, 5 martie, reținerea a doi pretinși șefi de companie ofertantă de muncă în Italia care au înșelat trei muncitori.

Acțiunile au avut loc în 2023, potrivit unui comunicat al Poliției R. Moldova, atunci când aceștia le-ar fi promis posibilitatea unui câștig de 80 de euro/zi. În schimb, bănuiții cu vârstele de 34 și 46 de ani (unul din ei având diplomă de studii superioare) au pretins de la muncitori câte 400 de euro.

„Însă, sosiți la Roma, Italia, bărbații cu vârste de 32, 36 și 40 de ani au fost puși în fața faptului că urmau să lucreze în construcție, lucrări de tencuială și finisare „la negru.” Mai mult decât atât, muncitorii nu au fost plătiți potrivit înțelegerii inițiale: unul din muncitori ar urma să mai primească sume de 1 200, 1 400 și 3 000 de euro. Prin urmare, în 2023 muncitorii i-au denunțat pe angajatori la autorități.

Au urmat șase percheziții în Chișinău (3 domicilii, 2 automobile și oficiul) cu reținerea celor doi bănuiți. De acolo au fost ridicate înscrisuri de ciornă, telefoane mobile folosite de complici în scop criminal, un automobil din 2018, dobândit în urma activității criminale, copia actelor de identitate a victimelor și potențiale victime”, precizează reprezentanții poliției.

Bănuiții sunt învinuiți de procurorii PCCOCS într-un alt dosar, după ce aceștia ar fi înșelat alte persoane în mod similar, cu oferte de muncă în Germania, în 2017-2018.

Urmare a cercetării probelor, procurorii PCCOCS vor depune demersuri de aplicare a arestului preventiv în privința ambilor bărbați, care pe parcursul investigațiilor beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.