Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Condamnați pentru omor și…

VIDEO Condamnați pentru omor și furt, doi deținuți din Penitenciarul 3 au fost descoperiți de polițiști că vindeau lemne pe internet. Prejudiciul se ridică la 300 de mii de lei

Reprezentanții Inspectoratului General al Poliției anunță că de doi deținuți din cadrul Penitenciarului nr. 3 Leova, în complicitate cu două femei aflate în libertate, ar fi comis peste 20 de cazuri de escrocherii pe întreg teritoriul țării. Prejudiciul părților vătămate se ridică la peste 300 000 de lei.

Potrivit poliției, acțiunile infracționale ale membrilor grupării erau îndreptate la dobândirea ilicită a bunurilor altor persoane, prin înșelăciune și abuz de încredere, sub pretextul vânzării lemnelor de foc. Aceștia plasau anunțuri pe un site comercial. Ulterior, victimele purtau discuții cu pretinșii vânzători și transferau pe conturile acestora mijloace bănești predestinate procurării lemnelor.

Oamenii legii au efectuat percheziții la locurile de trai ale deținuților șși la domiciliile complicilor aflați la libertate.

În celulele deținuților, care își ispășesc pedeapsa pentru omor, jaf și furt, au fost depistate mai multe obiecte interzise: dispozitive de stocare a informației, telefoane mobile, cartele SIM și alte obiecte care erau folosite la comiterea infracțiunii.

Polițiștii susțin că deținuții aveau și doi complici la libertate, două femei, care gestionau mijloacele bănești.