Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Autoritățile anunță că au…

VIDEO Autoritățile anunță că au deconspirat o reuniune a unor „autorități criminale” din Moldova și Ucraina pentru partajarea sferelor de influență

Sursa foto: PCCOCS

Ofițerii Direcției combaterea criminalității organizate și cei de urmărire penală a Inspectoratului Național de Investigații (INI), de comun cu procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), anunță deconspirarea unei reuniuni a „autorităților criminale din Moldova și Ucraina”, care se desfășura într-un local din Chișinău, se spune într-un comunicat al Poliției R. Moldova.

„Aceasta viza partajarea sferelor de influență și numirea supraveghetorilor, în ambele state. Perchezițiile au fost efectuate cu sprijinul angajaților de la „Fulger,” în rezultatul cărora au fost identificate 18 persoane participante (cu vârsta cuprinsă între 25 și 55 ani), de la care au fost ridicate telefoane și arme albe”, se mai spune în comunicat.

Persoanele, care pe parcursul investigațiilor beneficiază de prezumția nevinovăției, sunt cercetate penal pentru crearea sau conducerea unei „organizaţii criminale, fie desfășurarea de adunări ale membrilor ei”.