Principală  —  IMPORTANTE   —   Veaceslav Platon va fi audiat…

Veaceslav Platon va fi audiat marți în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”, a anunțat președinta acesteia

Sursa foto: ZdG

Veaceslav Platon urmează să fie audiat în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat”, a anunțat președinta acesteia, deputata Platformei DA Inga Grigoriu.

Marți, 29 iunie, la ora 15:00, Veaceslav Platon va fi audiat de comisie, la insistența acestuia. Pentru această audiere au votat patru membri ai comisiei, deputați din partea PSRM, Șor, Pro Moldova. Doi membri, printre care Inga Grigoriu, au fost împotrivă

Inga Grogoriu consideră că audierea lui Veaceslav Platon în cadrul Comisiei parlamentare de anchetă „Laundromat” resprezintă o imixtiune în actul justiției.

„O comisie parlamentară de anchetă nu reprezintă instanța prin care un învinuit în dosar poate fi audiat. Este imixtiune în actul justiției. Numitul Veaceslav Platon trebuie să se prezinte la Procuratură”, consideră președinta comisiei parlamentare.

Potrivit lui Platon, „o comisie fără participarea principalilor martori sau participanți nu costă o para (…)”.

„Comisia cu privire la „Laundromat” nu vrea nici măcar să-l asculte pe principalul învinuit, iar toate astea sub auspiciul pălăvrăgelii despre valorile europene”, reacționa Veaceslav Platon, printr-un comunicat de presă, vineri, 25 iunie.

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, condamnat în 2017 la 18 ani de închisoare pentru că ar fi obținut, prin scheme ilegale, aproximativ un miliard de lei de la Banca de Economii a Moldovei (BEM), apoi eliberat și rejudecat, a fost achitat luni, 14 iunie, de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, în dosarul fraudei bancare.