Principală  —  IMPORTANTE   —   Veaceslav Platon a solicitat azil…

Veaceslav Platon a solicitat azil politic în Marea Britanie. Extrădarea lui în R. Moldova, pusă pe pauză

Captură de ecran, Yt/ GALBEN

Controversatul om de afaceri, Veaceslav Platon, a solicitat azil politic în Marea Britanie, acolo unde s-a refugiat în ultimii ani, iar asta îngreunează procedura de extrădare a acestuia, susține șefa Procuraturii Anticorupție, Veronica Dragalin.

Șefa PA a declarat în cadrul unei emisiuni de la TV8 că procedura de extrădare a lui Veaceslav Platon din Marea Britanie ar putea dura, întrucât acesta a cerut azil politic în țara în care s-a refugiat.

„E o chestie care complică lucrurile pentru că dânsul a aplicat pentru azil politic în Marea Britanie și atunci extrădarea e cu mult mai complicată dacă există o astfel de cerere pendinte”, a spus Dragalin. 

Astfel, claritate asupra procedurii de extrădare în R. Moldova va fi abia după ce autoritățile de la Londra se vor expune pe marginea cererii lui Platon privind acordarea azilului politic.

La începutul lunii aprilie curent, Veaceslav Platon și-a anunțat relansarea în politică, prin intermediul partidului „Fenix Moldova”.

Contactat telefonic de Ziarul de Gardă, Veaceslav Platon a confirmat că a preluat partidul „Moldova Liberă și Suverană” și l-a redenumit în „Fenix Moldova” și că acesta i-a fost planul inițial, el aflându-se în spatele „Moldovei Libere și Suverane” chiar de la început.