Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) +16 Un tată a…

(VIDEO) +16 Un tată a șase copii spune că este hărțuit de polițiști și procurori

Radu Vartic din Bubuieci, Chișinău, spune că este hărțuit de polițiști și procurori în mai multe dosare penale, care i-au fost intentate în ultimii doi ani. Chiar dacă este tată a șase copii, acesta a fost reținut în repetate rânduri de oamenii legii, ultima dată acum cinci zile, pe 1 aprilie, când bărbatul a fost scos din casă cu forța de mai multe persoane în civil.

Potrivit avocatului apărării, Vitalie Țaulean, totul a început încă acum doi ani, când polițiștii și procurorii sectorului Botanica i-au intentat un dosar penal pentru o pretinsă datorie. Atunci bărbatul a declarat pentru presă că un fost polițist îi cerea să cumpere o casă cu 57 mii de euro, pe care Radu ar fi reperat-o. Atunci cazul a fost mediatizat pe larg, iar în acești procurorii i-au intentat mai multe dosare penale, despre care Radu nu cunoaște la ce etapă sunt. Recent chiar a aflat că este dat în căutare, iar autoritățile pretind că l-au citat în mod repetat și el nu s-a prezentat.

Acum cinci zile, polițiștii din Nisporeni l-au reținut din sala de judecată, dar a intervenit avocatul său, care a constatat că nu a existat niciun temei legal, iar Radu Vartic a fost eliberat. Pe 1 aprilie, zeci de polițiști în civicl au venit și l-au reținut deja din propria casă.

(+16) Discuția cu polițiștii care au venit să-l rețină pe Radu Vartic

Motivul reținerii – polițiștii pretindeau că Radu ar fi împrumutat niște bani și nu i-a returnat unui cetățean. A doua și a treia zi a fost adus în judecată la Judecătoria Botanica. Pe 3 aprilie, duminică, magistratul Constantin Damaschin a decis plasarea lui Vartic în arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile. Decizia este cu drept de apel la Curtea de Apel.

Avocatul acestuia, Vitalie Țaulean, susține că hotărârea este ilegală și va fi atacată cu apel. „Nu există niciun temei în baza căruia să fie aplicată în privința lui Vartic arest la domiciliu. Probele care au fost prezentate în instanță confirmă că acesta niciodată nu a fost citat legal, nu s-a eschivat niciodată de la organul de urmărire penală, iar dosarul este fabricat”, a declarat avocatul.

Radu Vartic susține că atunci când a fost reținut i s-ar fi cerut să depună mărtuirii împotriva avocatului său. „Polițiștii mi-au cerut să depun mărturii că l-am fi bătut pe șeful de anchetă de la Nisporeni. (…) Nu a fost nicio ciartă acolo, nu ne-am atins de el. Ei întrebau cine l-a lovit pe Triboi. Și spuneau că dacă depun mărturia asta, îmi dau drumul acasă. A zis c dacă vreau, iau și doi copii cu mine”, spune Radu Vartic.

Sursa Video: www.ZdG.md