Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un tânăr a fost reținut…

Un tânăr a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău. Motivul: permis de conducere fals

Sursa foto: border.gov.md

Un tânăr în vârstă de 24 de ani a fost reținut pe Aeroportul Internațional Chișinău, pe direcția intrare în R.Moldova, pentru că în vara anului 2023 a fost depistat în posesia unui permis de conducere românesc fals, se anunță într-un comunicat vineri, 12 aprilie.

Conform informațiilor, bărbatul a fost depistat în vara anului 2023 în posesia unui permis de conducere românesc cu indici de falsificare. În urma expertizei efectuate, s-a confirmat caracterul fals al acestuia.

În vederea desfășurării investigației, învinuitului i s-a cerut să se prezinte la audieri, însă acesta ignorând solicitările autorităților de drept a fost anunțat în căutare națională de către Poliția de Frontieră. Ca urmare, conform procedurilor legale de către ofițerii de investigații ai Direcției regionale Vest, bărbatul a fost reținut, urmând să fie plasat în izolatorul de detenție preventivă pentru 72 de ore.

În continuare, cercetările se desfășoară sub toate aspectele legale în vederea elucidării circumstanțelor și atragerii persoanei la răspundere, conform prevederilor legii.

În conformitate cu prevederile Codului Penal al Republicii Moldova, deținerea, vânzarea sau folosirea documentelor oficiale false se pedepsește cu amendă în mărime până la 650 unităţi convenţionale sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 150 la 200 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani.