Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un tânăr a fost condamnat…

Un tânăr a fost condamnat la 12 ani de închisoare pentru că și-a abuzat sexual verișoara de șase ani

Un tânăr a fost condamnat la închisoare pentru că și-a abuzat sexual verișoara de șase ani. Sentința judecătorească din 22 martie l-a recunoscut vinovat pentru acțiuni cu caracter sexual neconsimțite, comise în privința unei persoane care nu a atins vârsta de 14 ani. Tânărul de 19 ani își va ispăși pedeapsa pe un termen de 12 ani și 6 luni într-un penitenciar de tip închis, se arată într-un comunicat vineri, 22 martie.

Instanța a mai dispus încasarea din contul inculpatului în beneficiul reprezentantului părții vătămate a prejudiciului moral în sumă de 200 000 de lei.

„Înculpatul, în timp ce avea doar 16 ani, acționând cu intenție directă, urmărind scopul satisfacerii poftei sexuale cu verișoara sa de 6 ani, care se afla la ei în vizită, aflându-se în domiciliu, sub pretextul de a se juca cu copila, a dezbrăcat-o și după ce a amenințat-o cu un cuțit, a abuzat-o sexual în baie.

Acțiunile inculpatului nu s-au oprit la acea etapă, acesta, fiind în stare de ebrietate, abuzând sexual minora și în timpul nopții, profitând de imposibilitatea minorei de a se apăra și de a-și exprima voința, în legătură cu vârsta fragedă a acesteia.

Urmare a evenimentelor suportate, minora a suferit traume psihologice manifestate prin anxietate, tensiune, frică, probleme de somn, fapt constatat prin raportul de expertiză judiciară”, se arată în acuzarea înaintată de procurori.

Inculpatul a pledat nevinovat.

Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.