Principală  —  IMPORTANTE   —   Un ofițer de investigații al…

Un ofițer de investigații al SPIA, trei vameși și primarul orașului Căușeni, verificați de ANI

Autoritatea Națională de Integritate a inițiat controlul averii unui ofițer de investigații din cadrul Serviciului Protecție Internă și Anticorupție al MAI. O altă procedură de control vizează un posibil conflict de interese admis de primarul orașului Căușeni, Anatolie Donțu.

ANI: Alte patru conflicte de interese au fost constatate în cazul directorului Școlii de Arte din orașul Drochia, primarilor a două localități din raioanele Râșcani și Ceadâr-Lunga și a unui fost primar din raionul Sângerei.

Potrivit ANI, trei vameși și un funcționar din raionul Cimișlia ar fi încălcat regimul incompatibilităților de funcție.

Două cauze contravenționale au fost pornite în privința unui consilier local din orașul Șoldănești și unui primar din raionul Sângerei. Aceștia ar putea fi sancționați pentru nedepunerea sau depunerea tardivă a declarațiilor de avere și interese personale.

Președinta raionului Telenești, Mariana Ombun a declarat un conflict de interese.

Alte șase conflicte de interese au fost semnalate și de primarii localităților: Ștefănești, raionul Ștefan Vodă, Chirca, raionul Anenii Noi, Costești, raionul Râșcani, Giurgiulești, raionul Cahul, Drăgușenii Noi, raionul Hâncești și Carabetovca, raionul Basarabeasca.