Principală  —  IMPORTANTE   —   Un locuitor al orașului Fălești,…

Un locuitor al orașului Fălești, reținut pentru coruperea activă a unui ofițer de poliție. CNA: „Bănuitul a propus 10 000 de lei pentru mușamalizarea unui dosar”

Sursa foto: CNA

Un bărbat din Fălești a fost reținut pentru 72 de ore într-un dosar de corupere activă, fiind denunțat de către un angajat al Direcției Investigații Nord a Inspectoratului Național de Investigații (IGP). Potrivit denunțului, bănuitul i-ar fi propus polițistului 10 000 de lei pentru a-l determina să înceteze investigațiile în privința sa pe o cauză pornită pe faptul circulației ilegale a  drogurilor.

Conform unui comunicat al CNA, pe cazul dat a fost inițiată o urmărire penală pentru corupere activă, iar persoana a fost documentată de CNA, fiind constatat în flagrant faptul transmiterii și primirii banilor.

„Cazul a fost cercetat în comun cu Inspectoratul Național de Investigații al Inspectoratului General de Poliție, sub conducerea Procuraturii mun. Bălți.

În prezent, bănuitul se află în izolator și este cercetat penal în baza art. 325 Cod penal – corupere activă”, precizează CNA. 

Sursa foto: CNA

Orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunțarea unei decizii definitive și irevocabile de judecată.