Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un fost adjunct al lui…

Un fost adjunct al lui Harunjen se judecă cu CSP. Motivul

Eduard Harunjen în momentul în care îi prezintă pe cei trei adjuncți ai săi, captură video/ realitatealive.md

Igor Popa, fost adjunct al ex-procurorului general al R. Moldova Eduard Harunjen, a depus o cerere de chemare în judecată împotriva Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).

Informația a fost confirmată pentru Ziarul de Gardă de Victor Frecăuțanu, specialist principal în Secția Relații Internaționale și cu Publicul din cadrul CSP.

Potrivit acestuia, fostul șef-adjunct al Procuraturii Generale contestă în instanță hotărârea din 9 august 2019 a CSP prin care organul și-a dat acordul pentru numirea lui Mircea Roșioru, Alexandru Nichita și Eduard Bulat în funcții de adjunct ai procurorului general interimar Dumitru Robu.

Subiectul urmează a fi examinat luni, 30 septembrie, de judecătorul Anatolie Minciuna de la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit Legii cu privire la Procuratură, mandatul adjuncților procurorului general se încheie odată cu mandatul procurorului general, însă aceștia continuă să-și exercite atribuțiile pînă la numirea adjuncților noului procuror general. 

Pe 9 august, la scurt timp de la numirea în funcția de procuror general interimar, Dumitru Robu a mers în fața membrlor CSP pentru a cere acordul de a numi în funcții noi adjuncți.

Robu i-a înlocuit pe doi adjuncți ai lui Eduard Harunjen, Igor Popa și Iurie Garaba, dar l-a păstrat pe Mircea Roșioru.