Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Un cetățean al Azerbaidjanului a…

Un cetățean al Azerbaidjanului a fost condamnat de Judecătoria Chișinău la 13 ani de pușcărie pentru șantajarea unui cetățean turc pe teritoriul R. Moldova

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că a demonstratat în fața magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, vinovăția unui cetățean al Azerbaidjanului pentru șantajarea unui cetățean al Turciei, în Chișinău.

Potrivit PCCOCS, prin urmare, cetățeanul Azerbaidjanului a fost condamnat la 13 ani închisoare, cu executare reală, pentru faptele comise la începutul lui 2021. Atât condamnatul, cât și victima locuiau și munceau în Moldova, iar relația acestora ținea de activitatea profesională.

Suspectul azer i-a cerut cetățeanului turc întoarcerea unei datorii inventate, de peste 1,8 milioane lei. În acest scop, inculpatul l-a amenințat cu un cuțit pliabil cu lungimea de 15 cm, precum și cu un pistol, în complicitate cu un alt figurant, în privința căruia continuă urmărirea penală, sub supravegherea procurorilor PCCOCS. Pe lângă amenințarea cu moartea, aceștia au obligat victima să scrie o recipisă prin care le-ar fi permis să-i ia automobilul de lux ca gaj.

Ulterior acesta a fost plasat în arest, la solicitarea procurorilor PCCOCS, iar acum se află în custodia statului în calitate de condamnat.