• Ultimele detalii despre crima din centrul capitalei. Cine sunt persoanele reținute și de la ce a început conflictul

  Ultimele detalii despre crima din centrul capitalei. Cine sunt persoanele reținute și de la ce a început conflictul
  27 mai 2018 | 19:36

  Două persoane au fost reținute, până la această oră, în dosarul morții unui bărbat de 30 de ani, după o bătaie care a avut loc în centrul capitalei, în fața unui centru comercial și club de noapte. Prima persoană reținută este Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Duminică, 27 mai, a fost reținut și Aurel Ignat, cel despre care se spunea că era, de fapt, prima persoană reținută. 

  Citiți și: Primul luptător de K1 reținut în dosarul crimei din fața unui club de noapte. Fotografie comună cu vicepreședintele Parlamentului

  Conform unor surse din cadrul anchetei, declarațiile martorilor care au asistat la acest conflict sunt contradictorii, pentru că majoritatea persoanelor care au participat la conflict ar fi fost în stare de ebrietate. „Fiecare încearcă să se transforme în jertfă. Dar e clar că și victima a participat la acțiuni huliganice”, precizează sursa. „Bătaia a început între Ignat și o altă persoană  din cealaltă companie din care făcea parte persoana decedată. S-au bătut ei doi, apoi la conflict s-au alăturat și alții. Motivul a fost o domnișoară”,  precizează surse din cadrul anchetei.

  Aurel Ignat a fost reținut duminică dimineața, la o zi după ce a fost reținut Mihai Pârgaru.  Inițial, precizează sursele solicitate de ZdG, Aurel Ignat a fost și el internat în spital, cu o rană la cap. Conform acelorași surse, Ignat ar fi „fost lovit cu bâta în cap, inclusiv de către partea vătămată”. 

  Constantin Țuțu și Mihai Pârgaru
  Mihai Pârgaru

  Mihai Pârgaru, luptător de K1, anchetat în cazul crimei din fața unui club de noapte din capitală își va petrece următoarele 30 de zile în arest. Mandatul de arestare pe numele său a fost aplicat de Judecătoria Chișinău, oficiul Râșcani. El a fost reținut pentru 72 de ore sâmbătă, 26 mai. Mihai Pârgaru este luptător de K1. Acesta apare în mai multe fotografii alături de deputatul PDM, Constantin Țuțu, și el fost luptător de K1. Într-o altă poză, Pârgaru este alături de Țuțu și Vladimir Vitiuc, vicepreședintele Parlamentului R. Moldova. Conform informațiilor de pe profilul său de pe o rețea de socializare, Pârgaru ar fi născut în februarie 1998, având 20 de ani. Acesta este originar din Sângera, mun. Chișinău.

  Mihai Pârgaru, în centru, între deputații Constantin Țuțu și Vladimir Vitiuc

  „E luptă pentru bărbaţi, lovituri cu coatele, picioarele şi genunchii. Ceea ce îmi place. Din 2009 practic muay-thai şi nu am de gând să mă opresc aici. Vreau să ajung la turneele KOK, dar şi alte competiţii prestigioase”, declara luptătorul Mihai Pârgaru, pentru Publika TV, în aprilie 2017, în timpul unui concurs organizat de Constantin Țuțu, dedicat primului său antrenor.

  Aurel Ignat

  Duminică, 27 mai, a fost reținut și Aurel Ignat, cel despre care soția victimei afirma că ar fi principalul suspect în dosar. Aurel Ignat va împlini 23 de ani în luna octombrie. El este campion european la Muay Thai (2016) și medaliat cu bronz la campionatul mondial de Muay Thai (2017). Prime TV scrie că, pe 11 decembrie 2016, Aurel Ignat a câştigat piramida la Gala KOK World Grand Prix, care a avut loc la Chişinău, şi a obţinut, astfel, dreptul de a se bate cu posesorul centurii de campion, în categoria de 85 kilograme, Constantin Ţuţu, actualul deputat din Parlamentul R. Moldova. Duelul între ei nu a mai avut însă loc, deoarece Ţuţu a decis să-şi încheie atunci cariera sportivă. „Îl cunosc foarte bine pe Ignat. Ştiu că este un sportiv bun, de perspectivă, perseverent, munceşte foarte mult, este patriot, de aceea şi am decis să-i dau centura”, declara Țuțu, pentru sursa citată, cu referire la Aurel Ignat. Pe lângă centură, Țuțu i-a „cedat” lui Ignat și antrenorul, pe Nicanor Trocin, cel care l-a antrenat pe Țuțu, iar acum, pe Ignat. Sâmbătă, Trocin declara pentru ZdG că așteaptă ca organele de drept să elucideze cazul.

  Procurorii vor cere mandat de arestare pentru Aurel Ignat

  „Nu pot decât să fac trimitere la legile democratice din țară. Există prezumția nevinovăției. Urmează ca organele competente să stabilească cine și ce a făcut acolo. Să spună cineva că Ignat a lovit și de la asta a survenit moartea este prematur și anormal. Să lăsăm organele competente să-și facă munca. Ele, probabil, vor veni cu un mesaj referitor la incidentul dat”, a declarat antrenorul lui Aurel Ignat, care califică drept „aberații” vehiculările lansate în spațiul public la adresa sportivului de performanță. „Dl Ignat locuiește în R. Moldova. Are tot dreptul să fie oriunde. Asta nu denotă faptul că ar fi fost implicat în incident. Că l-a recunoscut lumea, evident, dlui este o persoană publică pe care o cunoaște oricine. Dacă a văzut lumea că poate era prezent, nu știu unde a avut loc chestia asta, nu înseamnă că a și participat”, a precizat antrenorul sportivului, reiterând despre faptul că există prezumția nevinovăției și că doar organele de drept pot să se pronunțe, iar el nu cunoaște detaliile cazului. Nicanor Trocin exprimă regrete față de decesul tânărului, dar admite că există probe care ar demonstra că lucrurile nu stau așa cum au fost prezentate în public.

  „Oamenii care au capacitatea de a intra în esența lucrurilor au multe întrebări, referitor la persoana decedată și cei care l-au însoțit, referitor la conflict și de la ce a fost iscat. Sunt o mulțime de lucruri care trebuie elucidate de organele competente. Sunt o mulțime, nu un martor sau doi, care arată cu degetul contrar, nu la Ignat”, menționează antrenorul de la clubul de luptă pe care-l frecventează sportivul Ignat.

  Incidentul s-a produs în noaptea de 18 spre 19 mai. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri în cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a decedat în dimineața zilei de 25 mai.

  Într-un mesaj, publicat de Curaj TV pe o rețea de socializare, Alisa Ceraniova, soția bărbatului decedat, susține că după o petrecere la care se afla soțul său și alți doi prieteni s-ar fi iscat o ceartă între aceștia și alți tineri, inclusiv sportivi. Potrivit femeii, soțul său a fost bătut de un „sportiv național”, menționând că acesta ar fi Aurel Ignat. 

  „(…) Astă noapte, la ora 01:00, corpul a cedat, sufletul a plecat, nu a mai putut să se lupte, nu era nimic putere în el, nimic corp curat, decât vânătăi și cheaguri de sânge, și am rămas doar noi în viață, doar eu și copilașul meu, desigur și sportivii / ”sportivul” care a iscat bătaia. Nici nu mai accentuez faptul că ei erau vreo 15 la număr însa soțul meu era doar el cu doi prieteni. Cât de nedrept o fi omul, cât de necorect, chiar în starea asta a trebuit sa se ajungă? Însă închid ochii și văd doar nimic, nici dreptate, nici ajutor,nici compătimire din partea adversă. Poliția timp de o săptămână, cât s-a aflat soțul meu în stare de comă, nu s-a mișcat, niciun reprezentant, niciun inspector de urmărire penală nu s-a adresat către noi sau către medici să examineze cazul. Oare nu creează ei dreptate în țară, oare era așa un caz de huliganism tipic? Cui îi pasă de dreptate în țara noastră? Oare numai mie și copilașului meu? (…)Cum poate un sportiv național să se manifeste în așa fel? Oare pentru asta a fost el atâția ani antrenat zi de zi cu tot felul de antrenori? Oare are el dreptul să aplice toată puterea și cunostințele lui în domeniul dat pentru a organiza și a participa în mod deschis în așa o bătaie publică? (…), se arată în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

  Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.

 • TRIMITE ȘTIREA TA
  Cunoști o informație de interes public? Trimite-o la ZdG
  FORMULAR

  Abonează-te pentru a fi la curent cu toate noutățile!

  Ziarul de Gardă. Singurul ziar de investigații din Republica Moldova. Abonează-te și tu! Abonează-te

  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  După un sfert de secol, pe care l-a dedicat sistemului judecătoresc din R. Moldova, magistratul Ion Cotea constată cu regret că în toți acești ani „a asistat doar la distrugerea justiției”. Judecătorul afirmă c…
  VIDEO/ „În 25 de ani, am asistat doar la distrugerea justiției”. De vorbă cu magistratul Ion Cotea despre un sfert de secol din viața sa

  Mesajul președintei R. Moldova, Maia Sandu, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii: Este un prilej oportun pentru a reflecta asupra moștenirii noastre culturale

  Președinta R. Moldova, Maia Sandu, a transmis un mesaj cu prilejul Zilei Naționale a Culturii.  „Ziua în care îl omagiem pe Mihai Eminescu este un prilej oportun pentru a reflecta asupra moștenirii noastre cult…
  Mesajul președintei R. Moldova, Maia Sandu, cu prilejul Zilei Naționale a Culturii: Este un prilej oportun pentru a reflecta asupra moștenirii noastre culturale

  FOTO/ Primarul Chișinăului confirmă că este în vacanță în Egipt

  Primarul Chișinăului, Ion Ceban, confirmă că este în vacanță în Egipt. Acesta a publicat mai multe fotografii pe profilul său de Facebook, la scurt timp după ce Tv8.md a a intrat în posesia câtorva fotogra…
  FOTO/ Primarul Chișinăului confirmă că este în vacanță în Egipt

  Primarul Chișinăului, Ion Ceban, ar fi fost surprins în Egipt într-o vacanță. Reacția Primăriei

  Primarul Capitalei, Ion Ceban, ar fi plecat în străinătate în vacanță împreună cu familia. Tv8.md a intrat în posesia unor fotografii potrivit cărora edilul s-ar afla acum la mare. Solicitată telefonic, purtăto…
  Primarul Chișinăului, Ion Ceban, ar fi fost surprins în Egipt într-o vacanță. Reacția Primăriei

  Cum arată sistemul nostru de sănătate, dezgolit de COVID

  De zece luni, de când planeta a intrat în pandemie, fiecare zi ne aduce date noi, informații înfricoșătoare, rareori și optimiste, despre cum va fi viața noastră după COVID. Tot mai multe voci afirmă că nimic n…
  Cum arată sistemul nostru de sănătate, dezgolit de COVID

  Veaceslav Ioniță: În acest an aproape 6% din veniturile bugetului de stat sau 2,2 miliarde lei vor merge pentru plata dobânzilor la credite

  În anul 2021 Guvernul va fi nevoit să aloce 5,9% din toate veniturile sale fiscale ale bugetului de stat pentru plata dobânzilor la creditele contractate anterior. Suma spre plată se ridică la 2,2 miliarde lei,…
  Veaceslav Ioniță: În acest an aproape 6% din veniturile bugetului de stat sau 2,2 miliarde lei vor merge pentru plata dobânzilor la credite