ULTIMA ORĂ/ CSP a desemnat noul adjunct interimar al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție
Cristina Robu este noua adjunctă interimară a procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție (PA). Decizia a fost luată joi, 11 noiembrie, de către membrii Consiliului Superior al Procurorilor (CSP).
„Funcția de adjunct al procurorului-șef al Procuraturii Anticorupție este vacantă. O propun la această funcție pe Cristina Robu, procuroră în cadrul Procuraturii Anticorupție. Cristina Robu are o vechime de muncă necesară și dispune de aptitudini manageriale”, a declarat Constantin Șușu, membru CSP.
La întrebarea ministrului Justiției, Sergiu Litvinenco, dacă procurora are vreo legătură de rudenie cu procurorul general interimar, Dumitru Robu, membrul CSP a declarat că aceasta nu are nicio legătură de rudenie.
Potrivit declarației sale de avere și interese personale, procurora Cristina Robu a ridicat în 2020 un salariu de 330 843 de lei de la Procuratura Generală (PG). Aceasta deține în proprietate un automobil Mercedes-Benz pe care l-a dobândit în anul 2020 și care ar valora 386 de mii de lei.
Pe 10 octombrie 2014, Cristina Robu a fost numită în funcția de procuroră în cadrul Procuraturii or. Ceadîr-Lunga.
La începutul lunii octombrie curent, mandatele conducerii interimare a Procuraturii Anticorupție (PA) și adjuncților interimari ai Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) au încetat. Procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat, pe 7 octombrie, ordinele în acest sens. Detalii aici.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.