Principală  —  IMPORTANTE   —   Trei ieșiri publice într-o lună.…

Trei ieșiri publice într-o lună. Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, va susține un nou briefing de presă. Anunțul Procuraturii Generale

Foto: ZdG

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, va susține un nou briefing de presă, al treilea la număr, din ultima lună.

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) au emis luni, 20 septembrie, o notă informativă prin care anunță că la sediul instituției va fi organizat astăzi un briefing de presă.

„Procuratura Generală vă invită astăzi, 20 septembrie, ora 11:00 la un briefing de presă care se va desfășurala sediul instituției”, se menționează în nota Procuraturii Generale.

La 23 august curent, la trei zile de la ultima conferință susținută la 19 august curent, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a ieșit din nou în fața presei.

Atunci, Stoianoglo a înaintat, către guvernare, un pachet cu zece pași pe care îi propune pentru lupta împotriva corupției.

Detalii aici: ULTIMA ORĂ! Stoianoglo propune ridicarea imunității pentru toți deputații. Zece pași propuși de procurorul general pentru lupta anticorupție

Ieșirile în public ale lui Stoianoglo vin după ce majoritatea parlamentară a aprobat, în prima lectură, modificări la Legea Procuraturii. Detalii aici

După o perioadă îndelungată de timp fără ieșiri în spațiul public și în fața jurnaliștilor și în contextul ultimelor evenimente care vizează sistemul de drept din R. Moldova, procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a susținut joi, 19 august, o conferință de presă care a durat aproape o oră.

Într-un discurs de câteva pagini, procurorul șef al R. Moldova a acuzat guvernarea de la Chișinău, în principal a acuzat-o pe președinta țării Maia Sandu de „ingerințe în sistemul judecătoresc și organele procuraturii”, declarând că ultima ședință a Consiliul Suprem de Securitate (CSS) a fost organizată pentru „a ataca și acuza Procuratura de lipsă de eficiență și, respectiv, de a iniția modificările legislative pentru demiterea procurorului general”.

Ulterior, Președinția a emis un comunicat prin care a afirmat că declarațiile făcute de procuror sunt „false și iresponsabile”.

DETALII AICI: Reacția Președinției la declarațiile făcute de Stoianoglo: „În cadrul ședinței CSS nu s-a discutat despre dosare împotriva opoziției. Declarațiile făcute de procuror sunt false și iresponsabile”