Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Tranga acuză PCCOCS, SIS și…

Tranga acuză PCCOCS, SIS și Procuratura de abuz de putere: „Afacerile mele au fost supuse unei încercări de preluare forțată”

Omul de afaceri Andrei Tranga a depus o solicitare în adresa Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), prin care solicită desemnarea de urgență a unui procuror care ar porni o urmărire penală în legătură cu acțiunile întreprinse de PCCOCS, SIS și Procuratura Generală, în dosarul în care aceste este vizat. Anticorupție.md a publicat solicitarea respectivă, în care coproprietarul „Andy’s Pizza” și „La plăcinte” susține că prin acest dosar s-a dorit preluarea afacerilor sale.

După ce a fost reținut timp de mai bine de două luni, Andrei Tranga acuză PCCOCS, SIS și Procuratura Generală, de abuz de putere, amestec în înfăptuirea justiției și tragere cu bună-știință la răspundere penală.

„Procurorii menționați și serviciile speciale, urmărind scopul preluării afacerilor mele de către persoane afiliate fostei guvernări, m-au supus monitorizărilor ilegale, reținerii și arestării abuzive, înaintându-mi învinuiri aberante, bazate pe declarațiile datornicului și concurentului meu comercial, în condițiile în care încă din prima zi din care am fost reținut, PCCOCS dispunea de probe incontestabile ale nevinovăției mele”, se menționează în solicitarea lui Tranga.

Omul de afaceri spune că afacerile sale au fost supuse unei încercări de preluare forțată de către persoane afiliate Partidului Democrat, prin intermediul unui dosar fabricat. 

„Caracterul fabricat al dosarului meu rezultă din lipsa probelor care ar susține învinuirea ce mi se aduce, precum și din actele procesuale ale procurorilor întocmite cu încălcări grave”, precizează Tranga.

Andrei Tranga, coproprietarul rețelei de restaurante „Andys Pizza” și „La Plăcinte”, a fost eliberat astăzi, 27 iunie, din arest la domiciliu. Curtea de Apel a respins recursul procurorilor și a aplica tîn privința acestuia controlul judiciar pentru un termen de 60 de zile.