Principală  —  IMPORTANTE   —   Termenul pentru depunerea dosarelor candidaților…

Termenul pentru depunerea dosarelor candidaților la funcția de membru al CSP și în organele specializate ale judecătorilor și procurorilor a fost extins

Termenul pentru depunerea dosarelor candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) și la funcția de membru în organele specializate ale judecătorilor și procurorilor a fost extins până duminică, 27 martie.

Având în vedere faptul că acest termen se suprapune cu zilele de odihnă, precizează CSP într-un comunicat, există posibilitatea de depunere a dosarelor în zilele de 26 și 27 martie curent.

„În conformitate cu prevederile art.15 alin.(8) din Legea nr.26/2022 privind unele măsuri aferente selectării candidaților la  funcția de membru în organele de autoadministrare ale  judecătorilor și procurorilor, termenul pentru depunerea dosarelor candidaților la funcția de membru al Consiliului Superior al Procurorilor și la funcția de membru în organele specializate ale judecătorilor și procurorilor a fost extins până la 27 martie 2022.

Astfel, procurorii care intenționează sa depună dosarul de concurs au posibilitatea sa îl transmită prin e-mail: aparat@csp.md sau sa îl depună personal la sediul CSP (mun. Chișinău, bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 73) conform graficului: sâmbătă, 26 martie 2022 în intervalul orelor 15:00-17:00 și duminică, 27 martie 2022 în intervalul orelor 12:00-17:00”, se mai arată în nota informativă.

Consiliul Superior al Procurorilor asigură numirea, transferarea, promovarea în funcție și aplicarea măsurilor disciplinare față de procurori. Modul de organizare şi funcţionare a Consiliului Superior al Procurorilor se stabileşte prin lege.