Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   SURSE/ Patru candidați au rămas…

SURSE Patru candidați au rămas în cursa pentru funcția de procuror general

Imagine-simbol

UPDATE: Numele celor patru candidați dintre care CSP va selecta procurorul general. Ce urmează

Comisia pentru selectarea candidaților la funcția de procuror general a încheiat procedura de intervievare a celor 16 pretendenți admiși în concurs pentru șefia Procuraturii Generale. Potrivit surselor Ziarului de Gardă, din cei 16 candidați, doar patru vor fi propuși Consiliului Superior al Procurorilor (CSP) pentru selectarea candidaturii la funcția de procuror general.

Numele celor patru candidați care au trecut de etapa interviului urmează a fi făcută publică de Ministerul Justiției în scurt timp.

Știrea este actualizată.

Potrivit modificărilor la Legea Procuraturii, numirea Procurorului General de către Președintele țării se va face la propunerea CSP din rândul candidaților propuși de către Comisia constituită de Ministerul Justiției.

Acum, la modul practic, urmează ca CSP să desfășoare interviul cu cei patru candidați propuși de Ministerul Justiției, pentru selectarea unui singur candidat. În cazul în care Președintele R. Moldova va respinge candidatura selectată, CSP va restitui Comisiei de concurs lista candidaților prezentată. În urma înlăturării încălcărilor constatate, Comisia poate prezenta CSP aceeași listă sau o altă listă de candidați din rândul persoanelor care au depus dosarele pentru concurs sau poate decide reluarea preselecției candidaților.