Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Suma cerută de trei cetățeni…

Suma cerută de trei cetățeni ai Republicii Moldova de la câțiva cetățeni străini ca să-i treacă ilegal peste Prut

Trei cetățeni ai Republicii Moldova riscă să facă până la 7 ani de pușcărie fiecare după ce ar fi cerut și luat mită de la patru cetățeni străini pentru ca să-i ajute să treacă ilegal râul Prut, astfel ca să ajungă în Romania, iar ulterior în Italia. Procurorii de la Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță că au finalizat urmărirea penală și au trimis dosarul în instanță.

Astăzi, 30 septembrie, Oficiul ,,Nord” al Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) a expediat în instanța de judecată cauza penală privind facilitarea de către un locuitor al raionului Telenești a traversării frontierei a trei cetățeni ai Bangladeshului și un cetățean al Uzbekistanului, care intenționau să ajungă în Italia, scrie în comunicat.

Potrivit autorităților, infractorul nu a acționat de unul singur, ci a comis fapta ilegală ajutat de alte două persoane. Pentru operațiunea în care s-au angajat, grupul criminal a cerut și a primit suma de 8000 euro.

Făptașii au fost reținuți în flagrant în timp ce le facilitau migranților trecerea ilegală peste râul Prut în apropierea com. Braniște din raionul Râșcani, pentru a ajunge în România.

Pentru această faptă, cei trei riscă pedeapsa cu închisoarea de la 5 la 7 ani, se arată în comunicatul Procuraturii.