Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   (VIDEO) Șeful ”Spațiilor Verzi” de…

(VIDEO) Șeful ”Spațiilor Verzi” de la Buiucani a fost eliberat din sala de judecată

Gheorghe Cojocaru, Șeful sectorului Buiucani al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, acuzat de comiterea neglijenţei în serviciu, după decesul unei persoane, a primit mandat de arest la domiciliu pe un termen de 20 de zile. Decizia a fost luată de Judecătoria Râșcani. În cadrul procesului de judecată, procurorii au cerut un mandat de arest preventiv pe un termen de 30 de zile.

Procurorul care se ocupă de dosar susține că au fost prezentate instanței suficiente probe care permiteau la această etapă a urmăririi penale ca să fie aplicată măsura de arest preventiv, dar instanța a decis altfel. „Am cerut arest în izolator deoarece inclusiv soția acestuia are calitatea de bănuită în aceeași cauză penală. Aceasta fiind-u colegă de serviciu. În acest dosar se examinează două aspecte: căderea copacului care a provocat un deces în sectorul Buiucani și căderea unui alt copac în parcul S.Lazo, care a provocat vătămări corporale altei persoane. Pentru al doilea caz este cercetată soția”, a declarat procurorul după proces.

Procuratura municipiului Chişinău i-a înaintat astăzi, 17 iunie 2015, învinuirea şefului sectorului Buiucani al Întreprinderii Municipale „Asociaţia de gospodărire a spaţiilor verzi”, acuzat de comiterea neglijenţei în serviciu, soldată cu decesul unei persoane

Sursa Video: www.ZdG.md