Şefa unui oficiu poştal şi subalterna sa, condamnate pentru delapidarea averii străine

Şefa Oficiului poştal din satul Boghiceni, raionul Hînceşti, împreună cu subalterna sa, au fost condamnate pentru însuşirea ilegală a banilor destinaţi pentru alocaţiile sociale ale unui copil invalid.

Procuratura din Hînceşti a stabilit că, în intervalul lunilor octombrie 2009 – mai 2010, şefa oficiului poştal, împreună cu poştăriţa au însuşit banii destinaţi unui copil invalid pentru alocaţiile sociale de invaliditate.

Mama copilului s-a adresat organelor de drept, deoarece inculpatele refuzau să-i transmită banii în sumă de aproximativ 3000 de lei.

În martie 2013, instanţa de fond le-a achitat pe inculpate pe motiv că nu s-a constatat existenţa faptului infracţiunii, procurorii însă au considerat sentinţa ilegală şi au contestat-o. În vara aceluiaşi an, Curtea de Apel Chişinău a respins apelul procurorului, iar decizia a fost atacată la Curtea Supremă de Justiţie, aceasta remiţând cauza la rejudecare.

Astfel, recent, prin decizia Curţii de Apel Chişinău, inculpatele au fost recunoscute vinovate de comiterea delapidării averii străine, stabilindu-le amenzi penale a câte 10 mii de lei, cu privarea de dreptul de a exercita activităţi publice timp de un an.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Nicku'name

    Rog sa se verifice si Oficiul Postal din com. Ciorescu, tzatzele de acolo tot fura averea straina, baga laba in colete. Animalele ce-s iele! Sa incerce macar o data ca le dau pe mina politiei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *