Principală  —  IMPORTANTE   —   Șef de la vamă, reținut…

Șef de la vamă, reținut de procurori într-o operațiune care nu a fost făcută publică

sursa: customs.gov.md

Marcel Pulbere, șeful-adjunct al departamentului antifraudă și conformare din cadrul Serviciului Vamal, a fost reținut. Informația a fost confirmată de șeful Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari și de către Centrul Național Anticorupție. Deși reținerea ar fi avut loc încă la sfârșitul lunii ianuarie, 2018, informația nu a fost făcută publică până în prezent.

Șeful procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a confirmat pentru ZdG că Marcel Pulbere figurează într-un dosar al Procuraturii Anticorupție și că Centrul Național Anticorupție (CNA) ar fi primit indicații să dea un comunicat de presă despre reținerea acestuia. „CNA trebuia să fi făcut comunicat, am dat indicații în acest sens. Dacă vă interesează ceva special, o să fie comunicat suplimentar sau faceți interpelare în scris și-o să vă dau răspuns”, a declarat Viorel Morari.

Contactat de ZdG, serviciul de presă al CNA a declarat pentru ZdG următoarele:

„Centrul Naţional Anticorupţie şi Procuratura Anticorupţie a desfăşurat o operatiune, la finele lunii ianuarie, în urma căreia au fost reţinute şi ulterior arestate cinci persoane. În prezent 3 persoane sunt arestate şi se deţin în izolatorul CNA, alte două persoane au fost plasate în arest la domiciliu. Deocamdată nu pot fi oferite mai multe detalii despre dosarul în care sunt cercetate aceste persoane, dat fiind faptul că, la această etapă, au loc mai multe acţiuni de ordin operativ-investigativ. Mai mult decât atât, se colaborează activ cu colegii din Ucraina de la care aşteptăm unele confirmări. CNA şi Procuratura anticorupţie vor veni cu amănunte atunci când întreaga schemă va fi deconspirată”

Declarația de avere și interese personale pentru anul 2016 indică că Marcel Pulbere se află în funcția de șef-adjunct al departamentului antifraudă și conformare, din cadrul Serviciului Vamal, din 23 decembrie 2016. Marcel Pulbere este soțul Ruxandei Pulbere, judecătoare la Judecătoria Chișinău.

Foto: customs.gov.md