Ședințele în dosarul Șor de la Curtea de Apel Cahul, amânate până la sfârșit de iulie
Noii avocați ai lui Ilan Șor au tot cerut de mai multe ori, fără izbândă, timp suplimentar pentru a face cunoștință cu materialele dosarului. De fiecare dată, instanța respingea însă solicitările apărării, și programa noi ședințe la doar câteva zile distanță. Totuși, se pare că avocații vor avea timp să facă cunoștință cu materialele cauzei, or judecătorii au pus pauză în dosarul lui Ilan Șor.
O ședință pe marginea acestui dosar era programată pentru ziua de vineri, 12 iunie. Aceasta însă nu a avut loc, după ce în cadrul Curții a fost confirmat un caz de COVID-19. În aceste circumstanțe, președintele Curții de Apel (CA) Cahul, a emis un ordin prin care a fost instituit un regim special de muncă în perioada 10 iunie – 23 iunie.
Respectiv, o următoare ședință în dosarul lui Ilan Șor este programată abia la sfârșit lunii viitoare, pe 24 iulie.
Reţinut în mai 2015, Ilan Şor a fost condamnat în 2017 la şapte ani şi şase luni de închisoare pentru escrocherie şi spălare de bani, dar instanţa a dispus ca pedeapsa să intre în vigoare doar după ce va deveni definitivă.
Ilan Șor, în privința căruia este aplicată interdicția de a părăsi țara, a apărut în spațiul public pentru ultima oară la 12 iunie, în cadrul unei conferințe de presă. Se întâmpla cu două zile înainte ca PDM să cedeze puterea și să treacă în opoziție.
La 30 iulie, Ministerul Afacerilor Interne a declarat că Ilan Șor a părăsit ilegal țara și că a fost anunțat în căutare națională și internațională. Ulterior, la 15 august 2019, la solicitarea procurorului general interimar, Dumitru Robu, deputații l-au lipsit pe Ilan Șor de imunitate parlamentară.
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.