Principală  —  IMPORTANTE   —   Ședința Consiliului Superior al Procurorilor,…

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor, amânată din lipsă de cvorum

Ședința Consiliului Superior al Procurorilor (CSP), programată pentru marți, 5 iulie, a fost amânată din lipsă de cvorum. În cadrul ședinței urma să fie examinat subiectul privind adresarea lui Sorin Stati, fost director al companiei de stat MoldAtsa, „cu privire la pretinse acțiuni ilegale ale procurorului general interimar, Dumitru Robu”.

„După cum ați văzut în ședința anterioară, s-a anunțat că astăzi va avea loc ședința Consiliului Superior al Procurorilor. A fost anunțată și ordinea de zi care a fost convenită cu toți membrii. Cu părere de rău la ora 23:00 și nemijlocit dimineața la ora 05:00 am fost anunțați de către membrii de drept că a intervenit ceva urgent în activitatea lor și nu pot să se prezinte la ședința Consiliului Superior al Procurorilor, solicitând ca aceasta să fie amânată pentru săptămâna viitoare”, a declarat Angela Motuzoc, președinta CSP.

Pe ordinea de zi a ședinței figura și subiectul privind anunțarea concursului public pentru alegerea membrului Colegiului pentru selecția și cariera procurorilor din rândul societății civile și cel cu privire la aprobarea Regulamentului privind selecția candidatului la funcția de procuror-șef al Procuraturii UTA Găgăuzia.

De asemenea, membrii CSP urmau să desemneze mai mulți candidați pentru funcțiile vacante de procuror anunțate prin concurs.