Principală  —  IMPORTANTE   —   Reacția Procuraturii după ce un…

Reacția Procuraturii după ce un deputat a declarat că instituția deținea noile imagini de la întâlnirea dintre Plahotniuc și Dodon

Deputații Iurie Reniță și Lilian Carp au prezentat noi secvențe video de la întâlnirile dintre Dodon și Plahotniuc. În contextul în care deputatul Lilian Carp a precizat că aceste imagini ar fi fost deținute de Procuratură de mai mult timp, reprezentanții Procuraturii Generale vin cu o reacție în care menționează că nu dețin informații precum că acest video s-ar fi aflat în posesia lor.

„Potrivit Procurorului-șef interimar al Procuraturii Anticorupție, Sergiu Gavajuc, dumnealui nu dispune de date despre deținerea, în cadrul Procuraturii Anticorupție, a vreunui stick cu astfel de informații, dar că a inițiat, în prezent, un proces de verificare a acestei informații. Reieșind din faptul că înregistrările video, prezentate astăzi, par a fi o continuitate a secvențelor precedente, fiind invocate acțiuni pretins ilegale ale Președintelui Republicii Moldova, Procurorul General a dispus examinarea lor în cadrul aceluiași proces penal, inițiat anterior, în baza denunțurilor depuse de liderul PPDA, Andrei Năstase și deputatul Iurie Reniță”, este menționat într-un comunicat de presă al Procuraturii Generale.

După prezentarea publică a noilor imagini video de întâlnirile sale cu Plahotniuc, Igor Dodon a scris pe pagina sa de Facebook că în cadrul secvențelor video de la întâlnirea cu fostul lider al PDM, în care spunea că „tot timpul” îi scrie note lui Putin, „s-a jucat o partidă de șah politic cu un adversar periculos”.