(VIDEO) Protest la Ministerul Justiției: „Justiția+Politica=LOVE?”

Un grup de activiști civici protestează în aceste clipe în fața Ministerului Justiției. Protestatarii cer acces la informațiile de pe portalul instanțelor naționale de judecată, după ce mai bine de câteva săptămâni opțiunea de căutare a dosarelor, în baza numelui și prenumelui părților, au fost eliminate. Activiștii au scandat:„Secretomania dăunează democrației”, „Corupția ucide”, „Fără secrete”. În fața protestatarilor a ieșit viceministrul Justiției, Nicolae Eșanu.

„Noi trebuie să răspundem la întrebarea: pentru ce se creează o bază de date? Eu vă garantez că atunci când s-a făcut baza respectivă de date, ea nu a fost creată cu scopul ca cineva să facă investigații cu privire la anumite persoane. Scopul bazelor de date pe care noi le-am publicat anterior și pe care le vom publica ulterior, este doar unul, pe care îl urmăresc toate instituțiile în țările democratice, de a permite persoanelor de a cunoaște practica instanțelor judecătorești. Noi pentru asta creăm baza de date! Dacă baza de date poate fi folosită și pentru alte scopuri, este foarte bine. Dar noi, când creăm baza dedate, nu o facem cu scopul ca să fie cercetată situația cu privire la persoane concrete”, a explicat viceministrul Justiției.

Autor Video: Veteranul Tudor Pânzari


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *