Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Promisiunea noului decan al Baroului…

Promisiunea noului decan al Baroului Chișinău

Vineri, 22 aprilie 2016, la Adunarea Generală a Baroului Chișinău a fost ales decanul Baroului, dar și membrii Consiliului Uniunii Avocaților din partea acestui Barou.

Astfel, apărătorul Emanoil Ploșniță a fost desemnat decan al Baroului Chișinău, iar în funcția de prodecan a fost votată Angela Babără.

Emanoil Ploșniță este născut la 31 ianuarie 1955 în s. Ciocâlteni, Orhei. A absolvit Facultatea de Drept a Universităţii de Stat din Moldova, iar ulterior a activat în organele Procuraturii. S-a recalificat în avocat, pentru ca ulterior să fie ales şef al Biroului Asociat de Avocaţi al sectorului Buiucani, iar, ulterior, să fondeze Biroul Asociat de Avocaţi „Pro–Maximus”.

Ploșniță a candidat anul trecut și pentru funcția de președinte al Uniunii Avocaților, fiind însă învins de Nina Lozan (186 vs 177).

„Nu veți rămâne fără atenția mea. Toți veți fi implicați absolut în toate. Cum a spus și noul guvernator al Băncii Naționale a Moldovei, o să fie în felul următor: cu sânge, cu lacrimi și cu sudoare”, a declarat Emanoil Ploșniță, după ce a fost ales în funcția de decan, scrie bizlaw.md

Totodată, în Adunarea de vineri au fost aleși 7 membri ai Consiliului Uniunii Avocaților din partea Baroului Chișinău. Aceștia sunt:

1. Dron Ion
2. Mărgineanu Iurie
3. Lupu Mihail
4. Panțîru Victor
5. Munteanu Petru
6. Tănase Constantin,
7. Cazac Octavian

La Congres au participat 324 de delegați.

Alegerile în cadrul Baroului Chișinău vin după mai multe scandaluri și procese de judecată dintre foștii membri ai Consiliului Uniunii și alți avocați. Ca urmare a acestor neînțelegeri, fostul decan al Baroului Chișinău a plecat din funcție.