Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii fac percheziții la domiciliul…

Procurorii fac percheziții la domiciliul unui ex-director al Termoelectrica: este vizat într-o cauză penală de abuz de serviciu

Veaceslav Eni, însoțit de Chiril Gaburici și Vlad Plahotniuc la Termoelectrica, în discuții cu angajații

Procurorii anticorupție anunță că efectuează percheziții miercuri dimineață la domiciliul unui fost director al Termoelectrica, care este vizat într-o cauză penală de abuz de serviciu.

Potrivit surselor ZdG din cadrul organelor de drept, descinderile au loc la domiciliul ex-directorului Termoelectrica Veaceslav Eni.

Responsabilii din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) au emis o notă prin care anunță că acuzatorii efectuează 5 percheziții, în acest moment, în cadrul unui dosar penal pornit pe faptul abuzului de serviciu, admis de către ex-directorul Termoelectrica.

Perchezițiile se desfășoară în mai multe locații – domiciliu, automobilele ex-directorului vizat, precum și sediile unor companii.

La 24 noiembrie 2021, Procuratura Anticorupție a anunțat că a fost recunoscut și audiat în calitate de bănuit Veaceslav Eni, directorul general al SA „Termoelectrica”, societate pe acțiuni cu capital integral de stat, în cadrul unei cauze penale pornită conform art. 330/2 alin.(1) din Codul penal – îmbogățirea ilicită.

Atunci, procurorii au anunțat că în cadrul urmăririi penale, au fost acumulate probe din care rezultă o bănuială rezonabilă că în perioada 2015-noiembrie 2021, cheltuielile bănuitului, personal și prin intermediul unor terți au depășit veniturile înregistrate, cu 3 849 796 de lei.

La fel, în perioada 2015-noiembrie 2021, bănuitul, personal și prin intermediul persoanelor terțe, a înregistrat în proprietate 10 bunuri imobile și 2 mobile în valoare de circa 6 602 988 mln lei, a dobândit în proprietate două apartamente, precum și un automobil de marca Hyundai Tucson, fabricat în anul 2021, a căror valoare estimativă totală este de circa 991 341 lei.

În context, PA a informat că au desfășurat acțiunile procesuale și în alte procese penale ce vizează abuzul de serviciu și depășirea atribuțiilor de serviciu comise de acesta și alte persoane responsabile din cadrul S.A „Termoelectrica”, în perioada 2019-2021.