Principală  —  IMPORTANTE   —   Procurorii anticorupție au efectuat percheziții…

Procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului „Șor” Petru Jardan: parlamentarul a fost audiat și recunoscut în calitate de bănuit de „abuz în serviciu”

Deputatul Partidului Politic „Șor” Petru Jardan a fost recunoscut și audiat de către Procuratura Anticorupție, luni, 22 martie, în calitate de bănuit de „abuz de serviciu”, în proporții deosebit de mari, „în interesul unui grup criminal organizat și în detrimentul intereselor Întreprinderii de Stat „Aeroportul Internațional Chișinău”, aflată în perioada concesionări”. Anunțul a fost făcut de către reprezentanții Procuraturii Generale, care au menționat că tot luni seara procurorii anticorupție au efectuat percheziții la domiciliul deputatului, dar și în fostul lui birou de serviciu de la sediul companiei „Avia Invest”, al cărei administrator a fost.

Toate acțiunile procesuale au fost realizate cu respectarea strictă a rigorilor legale, încheind-se până la ora 22.00 – termen limită, prevăzut de legislație, pentru efectuarea acțiunilor procesuale”, se menționează într-o notă a PG.

Totodată, reprezentanții Procuraturii menționează că acțiunile de urmărire penală vor continua marți, 23 martie, Procuratura Anticorupție urmând să-l audieze și pe deputatul Partidului Politic „Șor” Denis Ulanov, care este vizat în dosarul „frauda bancară”, acțiunile lui fiind cercetate sub aspectul „escrocheriei” și „spălării de bani”, ambele infracțiuni săvârșite în proporții deosebit de mari și în interesele unei asociații criminale.

Cei doi deputați au fost reținuți preventiv pentru 72 de ore, luni, 22 martie, după ce, la cererea procurorului general, Alexandr Stoianoglo, Parlamentul le-a ridicat imunitatea parlamentară.

Cei doi deputați ai Partidului Politic „Șor”, Denis Ulanov și Petru Jardan, au rămas fără imunitate parlamentară, după ce 68 de deputați din Parlamentul de la Chișinău au votat luni, 22 martie, pentru aprobarea cererilor procurorului genenal, Alexandr Stoianoglo privind ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lor în „dosarul fraudei bancare”.

Denis Ulanov și Petru Jardan, deputații Partidului „Șor” au ajuns în Parlament în urma alegerilor din februarie 2019. Anterior, Denis Ulanov l-a apărat pe deputatul fugar Ilan Șor în dosarul în care acesta este judecat pentru implicarea în frauda bancară, iar Petru Jardan a administrat una dintre cele mai importante companii afiliate lui Șor, „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Citește și:

CV/ Cine sunt cei doi deputați ai Partidului „Șor” pentru care procurorul general a cerut ridicarea imunității parlamentare