Principală  —  IMPORTANTE   —   VIDEO/ Alexandr Stoianoglo a solicitat…

VIDEO Alexandr Stoianoglo a solicitat ridicarea imunității a doi deputați de la Partidul Șor, cercetați penal în dosarul „fraudei bancare” și în dosarul privind concesionarea Aeroportului Chișinău

Alexandr Stoianoglo, procurorul general al R. Moldova, participă în ședința de vineri, 19 martie, a Legislativului și cere ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea deputaților Partidului „Șor” Petru Jardan și Denis Ulanov. Cei doi sunt cercetați în dosarul „fraudei bancare” pentru escrocherie și spălare de bani.

Cererile de ridicare a imunității pentru cei doi parlamentari au fost citite de la tribuna Parlamentului de președinta Legislativului, Zinaida Greceanîi. Petru Jardan și Denis Ulanov sunt cercetați pentru escrocherie și spălare de bani. Denis Ulanov, înainte de a ajunge în Parlament, a fost unul dintre avocații lui Ilan Șor, condamnat anterior în prima instanță în dosarul fraudei bancare.

„Cerere privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului În Parlamentul R. Moldova Petru Jardan. Solicit ridicarea imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul R. Moldova Petru Vasile Jardan. Solicit încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, perchiziției și trimiterii în judecată penală a deputatului în Parlament Petru Jardan.

Cerere privind încuviințarea ridicării imunității parlamentare a deputatului în Parlament Denis Ulanov: Solicit ridicarea imunității parlamentare a deputatului în Parlamentul R. Moldova Denis Ulnaov; încuviințarea ridicării imunității parlamentare în vederea reținerii, arestării, percheziției și trimiterii în judecată penală a deputatului în Parlamentul R. Moldova Denis Ulanov, pe faptul săvârșirii infracțiunii din articolul 30, 33, 42 (5), 190 (5) din Codul Penal”, a spus Greceanîi în plenul Parlamentului.

Președinta Parlamentului, Zinaida Greceanîi, anunță că săptămâna viitoare se va lua decizia referitor la data ședinței Parlamentului când se va vota pro sau contra ridicării imunității.

„Cererile parvenite de la procurorul general sunt obligată să le remit Comisiei Juridice Numiri și Imunități pentru examinare. Comisia este obligată să-l invite pe procurorul general, dar și persoanele vizate. Propun ca mâine comisia să lucreze toată ziua și să examineze aceste materiale. Luni să prezentați propunerile dvs. pentru Biroul Permanent. Apoi vă anunț data în care ne vom convoca”, a declarat Greceanîi.