Principală  —  IMPORTANTE   —   Deputatul Partidului „Șor” Petru Jardan,…

Deputatul Partidului „Șor” Petru Jardan, despre solicitarea procurorului general de a-i fi ridicată imunitatea: „Politicul s-a implicat în atâtea procese…”

Foto: Facebook/Petru Jardan

Deputatul Partidului Politic „Șor” Petru Jardan susține că nu îi este frică să rămână fără imunitate parlamentară, în contextul în care procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a solicitat vineri, 19 martie, în plenul Parlamentului, ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea lui în „dosarul fraudei bancare”. Tot aici, parlamentarul spune că deputații „cu siguranță vor vota pentru ridicarea imunității în cazul lui”. Declarațiile au fost făcute de către deputat în cadrul emisiunii „Întreabă Ghețu” de la TV8.

„Nu mă sperie că risc să rămân fără imunitate. Eu cred că toți colegii vor vota pentru ridicarea imunității. Deputații PAS, PPDA, PRO MOLDOVA, PDM – nu cred ca cineva dintre ei nu o să voteze. Deja atâtea presiuni, politicul s-a implicat în atâtea procese. Eu aș spune ca este și influența politicului în general, cam toți strigă în gura mare să vina procurorul. Pentru ce să fugim din țară? Credeți-mă ca sunt cetățean doar al R. Moldova, am de gând să-mi apăr onoarea și demnitatea, indiferent de ce vor indica organele de drept. Nu am de gând să fug nicăieri. Nu am văzut dosarul. Mi-au trimis colegii doar cererea, anexa nu am văzut-o, am înteles că sunt câteva pagini”, a declarat Pentru Jardan.

Parlamentarul susține că a lipsit de la ședințele de Parlament de joi și vineri din cauza unor probleme de sănătate și spune că vineri, 19 martie, a dat testul pentru COVID-19 și acum așteaptă rezultatul.

„Nu este niciun secret de ce nu am participat la ședințele plenului. Am lipsit din cauza unor probleme de sănătate, inclusiv febră. Avem mai mulți colegi infectați. Astăzi am dat testul pentru Covid-19 și aștept rezultate”, a mai menționat Jardan.

Procurorul General, Alexandr Stoianoglo, a cerut, în plenul Parlamentului, ridicarea imunității pentru anchetarea și arestarea deputaților Partidului „Șor” Petru Jardan și Denis Ulanov. Cei doi sunt cercetați în dosarul „fraudei bancare” pentru escrocherie și spălare de bani.

Președinta socialistă a Parlamentului, Zinaida Greceanîi, a anunțat că săptămâna viitoare se va lua decizia referitor la data ședinței Parlamentului când se va vota pro sau contra ridicării imunității celor doi deputați.

Denis Ulanov și Petru Jardan, deputații Partidului „Șor” care ar putea rămâne fără imunitate parlamentară în urma solicitării venite din partea procurorului general, au ajuns în Parlament în urma alegerilor din februarie 2019. Anterior, Denis Ulanov l-a apărat pe deputatul fugar Ilan Șor în dosarul în care acesta este judecat pentru implicarea în frauda bancară, iar Petru Jardan a administrat una dintre cele mai importante companii afiliate lui Șor, „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Petru Jardan are 45 de ani, împliniți la 11 martie. A ajuns deputat în Parlament pe listele Partidului „Șor” în urma alegerilor parlamentare din februarie 2019. Anterior, a ocupat mai multe funcții importante în afaceri afiliate lui Ilan Șor. Din 2013 a fost directorul companiei „Avia Invest”, cea care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău în urma unui contract de parteneriat public-privat încheiat în condiții dubioase cu Guvernul R. Moldova.