Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Prins în flagrant în timp…

Prins în flagrant în timp ce primea 1 500 de euro pentru un permis de conducere. Un bărbat din Comrat a fost reținut

Sursa: CNA

Centul Național Anticorupție (CNA) informează vineri, 12 mai, că un bărbat din Comrat a fost reținut, pentru 72 de ore, de ofițerii Direcției generale teritoriale (DGT) Sud a CNA și procurorii oficiului Sud al Procuraturii Anticorupție, într-un dosar de trafic de influență. Conform CNA, bănuitul a fost prins în flagrant în momentul în care a primit 1 500 de euro de la denunțător.

Vineri, sub controlul ofițerilor CNA a fost transmisă suma de 1 500 de euro care a fost ridicată din automobilul bănuitului în timpul percheziției. Bărbatul a fost escortat la sediul DGT Sud a CNA din Cahul pentru audieri și ulterioara plasare în izolator, transmite CNA într-un comunicat de presă.

Cauza penală a fost pornită în baza denunțului unui cetățean, care a sesizat CNA că o persoană din Comrat i-ar fi cerut 1 500 de euro pentru a-l ajuta să obțină permisul de conducere. Potrivit declarantului, intermediarul l-ar fi asigurat că ar avea influență asupra angajaților Secției Înmatricularea Transportului și Calificarea Conducătorilor Auto Comrat și că îi poate determina să-l favorizeze la probele, teoretică și practică, a examenului de calificare auto la categoria B.

Oficiul Sud al Procuraturii Anticorupție conduce urmărirea penală.

Persoana acuzată de săvârşirea unei infracţiuni este prezumată nevinovată atâta timp cât vinovăţia sa nu-i va fi dovedită printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.