Principală  —  IMPORTANTE   —   Principalul suspect în cazul tânărului…

Principalul suspect în cazul tânărului găsit împușcat la Strășeni ar fi fiul fostului polițist Ion Stratulat, asasinat de Șoltoianu acum 11 ani. Poliția spune că are mai mulți suspecți

Principalul suspect în cazul tânărului de 29 de ani dat dispărut și găsit împușcat miercuri seara într-o pădure din Strășeni ar fi fiul fostului polițist Ion Stratulat asasinat în 2011 de fostul sportiv Ion Şoltoianu, scrie Deschide.md.

Deschide.md menționează că victima s-a dovedit a fi fiul unui lider agricol din raionul Rezina, iar mașina sa de model BMW X6, dar și pistolul acestuia, fără încărcător, au fost depistate de oamenii legii în proximitatea unei case din pădure, care ar aparține familiei fostului polițist Ion Stratulat.

Diana Fetco, șefa Secției Comunicare și Protocol din cadrul Inspectoratului General al Poliției, a comunicat pentru ZdG că autoritățile au mai mulți suspecți și că la moment oamenii legii lucrează pe acest caz, iar la această etapă nu pot fi oferite mai multe detalii.


Tânărul de 29 de ani care a dispărut miercuri dimineață și care era căutat de autorități după ce mama acestuia a anunțat Poliția despre dispariția lui a fost găsit mort miercuri seara într-o pădure din raionul Strășeni.

Potrivit Poliției R. Moldova, autoritățile au fost alertate miercuri seara, 10 august, despre faptul că în pădure a fost găsit cadavrul unui bărbat. Ajunși la fața locului, după primele examinări, criminaliștii au depistat că bărbatul a fost împușcat de trei ori în zona toracică.

„Cu puțin timp în urmă, Poliția a fost sesizată despre depistarea unui cadavru în pădurea din Strășeni. Polițiștii au stabilit identitatea acestuia. Este vorba de un tânăr de 29 de ani, care a fost declarat dispărut de către mama sa, în după amiaza zilei de ieri. Conform cercetărilor preliminare, decesul a survenit în urma primirii a 3 plăgi formate de gloanțe în regiunea coastelor”, spun oamenii legii.

Responsabilii din cadrul Poliției anunță că organele de drept au inițiat un proces amplu de identificare a persoanelor implicate la comiterea crimei și a tuturor circumstanțelor.


În septembrie 2011, fostul polițist Ion Stratulat, el însuși cercetat în trecut pentru crime, a fost împușcat mortal de campionul Moldovei la kick-boxing, Ion Şoltoianu, la o terasă din centrul capitalei, la ora prânzului. 

Ion Stratulat născut în satul Zubreşti, Străşeni, a fost dus acolo după ce a fost omorât în septembrie 2011, pentru ca cei apropiaţi să-şi ia rămas bun de la el. Oamenii nu ştiu cu ce se ocupa acesta când era la Chişinău, dar spun că îl cunosc drept un om cumsecade, cu nişte părinţi buni. „Era un om foarte bun, săritor la nevoie. Venea des în sat. Toţi au fost şocaţi atunci când au auzit de acest omor”. Una dintre rudele acestuia ne-a mai spus că familia sa deţine în sat o brutărie şi un bar. „Când era vreun mort, toată lumea venea la el să coacă colacii…”, ne spune mătuşa lui „Vanea”, aşa cum îi spun consătenii şi rudele. „În sat, toată lumea îl aprecia. Nu ştim cum era la Chişinău, dar când venea în sat era disciplinat”. Şi profesorii care l-au învăţat pe Ion Stratulat au doar cuvinte de bine la adresa lui.

Ion Stratulat a fost înmormântat joi, 22 septembrie 2011, la „Cimitirul Armenesc” din Chişinău.

Deşi Ion Şoltoianu s-a predat de bunăvoie autorităţilor, anchetatorii spun că el şi-a recunoscut fapta, nu şi vina. Juriştii consideră că aceasta ar fi o aluzie la posibilele căi de scăpare: fie că Şoltoianu va invoca, ca şi în 2003, faptul că se afla în legitimă apărare, fie că era în stare de afect.

Ion Stratulat a activat în structurile ministerului de Interne patru ani. Acesta a fost angajat în 1997, în calitate de şofer, timp în care îşi făcea şi studiile.

În anul 1999, Stratulat ajunge ofiţer la Comisariatul de Poliţie al Sectorului Botanica. În acelaşi an, este transferat în cadrul Comisariatului General de Poliţie. În 2001 a fost eliberat din funcţie, pentru abuz de serviciu. Acesta a fost condamnat de Judecătoria sectorului Centru la 3 ani închisoare condiţionată. Toate acestea după ce Stratulat a împuşcat mortal cu arma proprie un infractor, deşi, spun martorii oculari ai evenimentului, acesta era înconjurat şi nu putea fugi. În 2006, aceeaşi instanţă de judecată l-a declarat pe Stratulat nevinovat, fiindu-i stinse toate antecedentele penale.

Cei care au lucrat cu Ion Stratulat spun despre acesta că era „un om iute”, în toate cele şi în toate sensurile acestui cuvânt.

Ziarul de Gardă a scris anterior despre culisele unei crime între „bandiţi”. Stratulat, împuşcat pentru Elat? DETALII AVEM AICI