Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Prima ședință de Guvern în…

Prima ședință de Guvern în noua componență. Ce subiecte vor prezenta Gaburici, Tănase și Ulianovschi

Noii miniștri din Guvernul Filip au depus jurământul pe 10 ianuarie 2018

Prima ședință din 2018  Guvernul se reunește în noua componență. Miniștrii noi, învestiți în funcții ieri, 10 ianuarie, au intrat deja în rol și astăzi urmează să prezinte subiecte în cadrul ședinței.

Tudor Ulianovschi, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), până recent ambasador al R. Moldova în Elveția, va cere aprobarea pentru semnarea Acordului dintre Guvernul R. Moldova şi Guvernul Federaţiei Sfântul Cristofor și Nevis privind abolirea regimului de vize pentru posesorii paşapoartelor diplomatice, oficiale, de serviciu şi ordinare. Federația Sfântul Cristofor și Nevis este o țară insulară care se întinde pe două insule din arhipelagul Antilele Mici, între Marea Caraibelor și Oceanul Atlantic, și are o populație de 56 de mii de locuitori.

Proiectul hotărârii pentru aprobarea Acordului dintre Cabinetul de Miniştri al Ucrainei privind serviciile aeriene urmează a fi prezentat de noul ministru al Economiei și fostul premier Chiril Gaburici. Acordul stabilește principiile de efectuare a transportului aerian internațional între cele două țări și are drept scop sporirea respectării standardelor și practicilor internaționale pentru menținerea transportului de mărfuri și pasageri.

Ministrul justiției Alexandru Tănase, care anterior a mai ocupat această funcție între 2009-2011, va prezenta trei subiecte. Primul se referă la completarea Codului Civil al R. Moldova, cel de-al doilea, la completarea Codului Penal, iar cel de-al treilea proiect propune abrogarea articolului 1 alineatul (2) din Legea nr. 173-XIII din 6 iulie 1994 privind modul de publicare şi intrare în vigoare a actelor oficiale.

Pe ordinea de zi figurează 20 de subiecte. Agenda ședinței poate fi accesată AICI.