Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Poliția solicită ajutorul cetățenilor la…

Poliția solicită ajutorul cetățenilor la identificarea protestatarilor violenți

Poliția solicită ajutorul cetățenilor la identificarea protestatarilor violenți.

Amintim că la 20 ianuarie 2016 au avut loc proteste în scuarul Parlamentului R. Moldova, care la un moment dat au escaladat în violențe. Astfel, unii manifestanți violenți au atacat cordonul viu format din polițiști, iar mai apoi au forțat cu o rangă metalică, scoasă din balustrada pragului, ușa laterală a clădirii Parlamentului, intrând forțat în incinta clădirii. De asemenea, ei au sustras și distrus echipamentul angajaților poliției.

În urma protestelor, IGP a făcut publice acțiunile violente ale protestatarilor, solicitând ajutorul cetățenilor la identificarea persoanelor respective. Astfel, a fost posibilă identificarea a 27 de persoane, acțiunile cărora sunt investigate pe faptul organizărilor dezordinilor în masă.

„În urma prelucrării altor imagini video, au fost depistate încă câteva zeci de persoane ale căror acțiuni sunt considerate violente n timpul manifestațiilor din 20 ianuarie. În acest context, IGP solicită din nou ajutorul cetățenilor”, susține IGP.

Poliția îndeamnă cetățenii să-și exercite dreptul de a protesta pe cale pașnică, să nu admită provocări la violențe și încălcarea legislației, să se abțină de la acțiuni nedemocratice și violente. Persoanele care nu vor respecta conduita impusă de legea cu privire la întruniri, fie vor instiga sau comite acte de violență, vor organiza dezordini în masă, vor purta răspundere conform legislației.