Principală  —  IMPORTANTE   —   De la pedeapsă cu suspendare…

De la pedeapsă cu suspendare – la 8 ani de închisoare. Magistrații au modificat pedeapsa pentru directoarea unei filiale a BEM: e învinuită de delapidarea a peste 4 milioane de lei

Reprezentanții Procuraturii Generale (PG) anunță că magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au condamnat-o pe fosta directoare a unei filiale a BC „Banca de Economii” din orașul Strășeni la 8 ani de închisoare pentru delapidarea a 4 151 774 de lei. Asta după ce, Judecătoria Strășeni, sediul Central, a condamnat-o la 2 ani de închisoare cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe un termen de probă de 2 ani, cu recalificarea acțiunilor infracționale în baza art.196 alin.(4) din Codul penal.

Potrivit PG, prin decizia Curții de Apel (CA) Chișinău din 6 decembrie, apelul procurorilor din cadrul Procuraturii Anticorupție (PA) a fost admis, iar inculpata a fost condamnată la 8 ani închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis pentru femei, cu privarea de dreptul de a ocupa funcții publice și de demnitate publică, de a conduce instituții ce practică activitate comercială pe un termen de 5 ani, pentru săvârșirea infracțiunii de delapidare a averii străine în proporții deosebit de mari (art.191 alin.(5) din Codul penal), de la BC „Banca de Economii” SA, în sumă totală de 4 151 774 lei.

Magistrații au dispus încasarea din contul inculpatei a sumei de 4 151 774 lei cu titlu de prejudiciu material în beneficiul Băncii de Economii SA  în proces de lichidare.

Procurorii au demonstrat în instanța de judecată că, inculpata exercitând funcția de director al unei filiale a SA „Banca de Economii” din orașul  Strășeni, urmărind scopul însușirii ilegale a mijloacelor financiare încredințate în administrare, în iulie 2014, folosindu-se de situația de serviciu, având acces liber, a pătruns în depozitul filialei al S.A „Banca de Economii” de unde a sustras mijloace bănești, în sumă totală de 4 151 774 lei, cea ce constituie proporții deosebit de mari, după care le-a transmis unor persoane neidentificate de către organul de urmărire penală. Ca rezultat al acestor acțiuni BC „Banca de Economii” SA i-a fost cauzat un prejudiciu material în proporții deosebit de mari.

Decizia este definitivă și executorie, însă poate fi atacată cu recurs ordinar la Curtea Supremă de Justiție.