Percheziții la Pretura sectorului Ciocana al Capitalei: CNA se află în biroul pretorei Sinilga Școlnic
Ofițerii CNA efectuează în acest moment percheziții la Pretura sectorului Ciocana al Capitalei într-un dosar de corupție. Responsabilii din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) susțin că în cadrul dosarului este vizată pretora sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, dar și mai multe persoane publice din alte autorități.
Sursele ZdG ne-au comunicat că pretora Sinilga Școlnic, care nu se afla la birou, a fost chemată la Pretură, acolo unde sunt desfășurate percheziții.
„Acum ofițerii CNA se află la sediul Preturii Ciocana, acolo unde efectuează acțiuni de urmărire penală într-un dosar de corupție. Este vizată atât pretora, cât și alte persoane publice din alte autorități. Este vorba despre perceperea unor taxe de protecție de la agenții economici, proprietari de unități de agrement: terase, gherete. Vom reveni cu detalii după ce vor fi încheiate toate acțiunile”, ne-a comunicat ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.
ZdG a mai constatat că, deși Sinilga Școlnic a activat toată viața într-o instituție de stat, iar soțul său declară venituri modeste în ultimii ani, familia sa locuiește într-un imobil cu două etaje și mansardă, amplasat într-o suburbie a capitalei, dat recent în exploatare.
Sinilga Școlnic este pretora sectorului Ciocana din luna martie 2018. Până atunci, Școlnic a deținut mai multe funcții în cadrul instituției în care, de fapt, și-a început cariera publică. Aceasta a fost angajată la Pretura Ciocana în 1995, la vârsta de 20 de ani, în calitate de Specialistă principală a Secției Generale, iar ulterior a promovat, treptat, până la șefia instituției.
VIDEO/ Intimidări și acuzații de corupție în „ograda” Primăriei Chișinău
Ne puteți urmări și pe Telegram, unde publicăm investigații și cele mai importante știri ale zilei, dar și pe YouTube, Facebook, Instagram și TikTok.
Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 1000 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web, ÎN LEAD, trebuie indicat și linkul direct către articolul preluat, iar în text, minim încă un hyperlink la sursa primară. Instituțiile de presă care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar edițiile tipărite vor indica sursa și autorul informației. Materialele de pe www.zdg.md sunt protejate de Legea 139 privind dreptul de autor și drepturile conexe, inclusiv de Codul Deontologic al Jurnalistului din Republica Moldova. Preluarea integrală a materialelor ZdG se poate realiza doar în condițiile unui acord prealabil cu redacția.