Principală  —  IMPORTANTE   —   Percheziții la Pretura sectorului Ciocana…

Percheziții la Pretura sectorului Ciocana al Capitalei: CNA se află în biroul pretorei Sinilga Școlnic

Sinilga Școlnic a început să lucreze la pretura Ciocana în 1995, atunci când avea 20 de ani. În 2018 a devenit pretora sectorului

Ofițerii CNA efectuează în acest moment percheziții la Pretura sectorului Ciocana al Capitalei într-un dosar de corupție. Responsabilii din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) susțin că în cadrul dosarului este vizată pretora sectorului Ciocana, Sinilga Școlnic, dar și mai multe persoane publice din alte autorități.

Sursele ZdG ne-au comunicat că pretora Sinilga Școlnic, care nu se afla la birou, a fost chemată la Pretură, acolo unde sunt desfășurate percheziții.

Acum ofițerii CNA se află la sediul Preturii Ciocana, acolo unde efectuează acțiuni de urmărire penală într-un dosar de corupție. Este vizată atât pretora, cât și alte persoane publice din alte autorități. Este vorba despre perceperea unor taxe de protecție de la agenții economici, proprietari de unități de agrement: terase, gherete. Vom reveni cu detalii după ce vor fi încheiate toate acțiunile”, ne-a comunicat ofițerul de presă al CNA, Angela Starinschi.

Anterior, ZdG a scris despre faptul că Sinilga Școlnic, pretora sectorului Ciocana, este acuzată de foști și actuali angajați ai instituției că i-ar fi terorizat, amenințat și le-ar fi dat indicații ilegale. În consecință, în perioada anilor 2019 – 2020, nu mai puțin de 20 de persoane au demisionat sau au fost demise din cadrul Preturii.

ZdG a mai constatat că, deși Sinilga Școlnic a activat toată viața într-o instituție de stat, iar soțul său declară venituri modeste în ultimii ani, familia sa locuiește într-un imobil cu două etaje și mansardă, amplasat într-o suburbie a capitalei, dat recent în exploatare. 

Sinilga Școlnic este pretora sectorului Ciocana din luna martie 2018. Până atunci, Școlnic a deținut mai multe funcții în cadrul instituției în care, de fapt, și-a început cariera publică. Aceasta a fost angajată la Pretura Ciocana în 1995, la vârsta de 20 de ani, în calitate de Specialistă principală a Secției Generale, iar ulterior a promovat, treptat, până la șefia instituției.

VIDEO/ Intimidări și acuzații de corupție în „ograda” Primăriei Chișinău