Principală  —  IMPORTANTE   —   Patru cetățeni moldoveni au fost…

Patru cetățeni moldoveni au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile după ce ar fi estorcat bani de la șoferi de microbuze pe rute internaționale – VIDEO

Mai mulți cetățeni moldoveni au fost reținuți de procurori și plasați în arest după ce ar fi estorcat bani de la șoferi de microbuze pe rute internaționale. Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS) anunță miercuri, 18 mai, că, de comun cu Inspectoratul Național de Investigații (INI), au destructurat activitatea unui „grup infracțional organizat”.

Conform procurorilor, grupul era format din opt cetățeni moldoveni, care estorcau bani de la șoferii din R. Moldova care circulau în afara țării, cu microbuzele și autocarele destinate transportării pasagerilor și coletelor. Aceștia pretindeau taxe săptămânale de protecție.

În baza probelor existente, patru cetățeni moldoveni au fost reținuți și plasați în arest pentru 30 de zile, urmare a demersurilor procurorilor PCCOCS, care pe parcursul investigațiilor se prevalează de prezumția nevinovăției. Ceilalți patru membri au fost anunțați în căutare internațională.

„Astfel, într-un episod investigat, în timp ce se aflau în Paris, Franța, aceștia l-au șantajat cu aplicarea armei și violenței periculoase pentru viață și sănătate pe un cetățean moldovean – șofer de microbuz care circula pe rute internaționale – iar ca urmare, au dobândit de la acesta mijloace bănești în sumă totală de până la 5000 euro”, arată un comunicat al PCCOCS.

Urmare a perchezițiilor la membrii grupului, oamenii legii au depistat și ridicat sume impunătoare de mijloace bănești, bijuterii și alte obiecte de preț, provenite din „activitatea criminală”, care urmează să fie supuse expertizării.

Actualmente, oamenii legii sunt în curs de identificare a altor părți vătămate, care încă nu s-au adresat la autorități.