Principală  —  IMPORTANTE   —   O angajată SIS a depus…

O angajată SIS a depus o plângere la PCCOCS prin care invocă pretinse acțiuni de hărțuire sexuală admise de catre un angajat SIS cu functie de conducere. Reacția SIS

Procurorii din cadrul Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS) susțin că au inițiat un proces penal în baza unei plângeri depuse de către o angată din cadrul Serviciului Informații și Securitate (SIS), care invocă că a fost hărțuită sexual de către un angajat SIS cu funcție de conducere. SIS anunță că, deocamdată, nu deține informații oficiale despre acest caz și că a inițiat o anchetă internă pentru a investiga acțiunile angajatului.

Într-un comentariu pentru Ziarul de Gardă, procurora Mariana Cherpec responsabilă de comunicare din cadrul Procuraturii Generale (PG) ne-a comunicat că în gestiunea PCCOCS se află la etapa de examinare un proces penal inițiat în baza plângerii depuse de către o angată SIS.

„În cadrul procesului penal se acumulează probatoriul necesar pentru a decide asupra unei decizii pe caz. Până la acest moment nu a fost emisă o decizie. Atâta timp cât nu este pornită o urmărire penală, plângerea se află la o etapă preliminară a investigațiilor penale, ar fi incorect să vorbim despre cercetarea penala a șefului SIS pe numele căruia a fost scrisă” a declarat procurora.

Reprezentanții Serviciului de Informații și Securitate au emis o notă prin care anunță că au demarat o anchetă internă pentru a investiga pretinsele acțiuni de către angajatul SIS.

„Urmare a solicitărilor reprezentanților mass-media de a comenta informația apărută în spațiul public cu privire la posibila săvârșire a actelor de hărțuire sexuală de către un angajat SIS, Serviciul de Informații și Securitate comunică că la moment nu dispune de date oficiale la subiect. În acest sens, instituția va solicita organelor procuraturii confirmarea inițierii urmăririi penale pe cazul menționat. Totodată, Serviciul a demarat o anchetă internă în vederea elucidării tuturor circumstanțelor cazului menționat prin realizarea unei investigații rapide și exhaustive a eventualelor acțiuni ilicite. SIS condamnă orice acte de hărțuire sexuală și asigură o politică de toleranță zero față de astfel de comportamente inacceptabile și ilegale”, se menționează în nota emisă de SIS.