Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Noul director al SIS, despre…

Noul director al SIS, despre 7 aprilie 2009, când era ministru al Justiției: Poziția pe care am avut-o a fost una în strictă conformitate cu prevederile legii

Proaspăt numitul director al Serviciului de Informații și Securitate (SIS), Vitalie Pârlog, care în aprilie 2009 era ministrul Justiţiei a fost chemat să se expună pe marginea evenimentelor tragice din 7 aprilie 2009, când zeci de tineri au fost torturați și purtați prin coridoarele morții. 

 „Nu aș fi vrut să revin la evenimentele din 7 aprilie 2009, dacă se vor genera discuții, nici până poimâine nu vom încheia dezbaterile. Poziția pe care am avut-o atunci a fost una în strictă conformitate cu prevederile legii. Puteți vedea toate exprimările pe care le-am avut în perioada aceea. Toate insinuările lansate în presă inclusiv de comportamentul autorităților și al meu personal sunt de natură politică, pentru a-și acumula cineva dividente politice, sau pentru anumiți ong-iști din afara țării, care încearcă să distorsioneze acest mesaj pentru a induce lumea în eroare.  Sunt organe competente care au menirea să se exprime și să adopte deciziile de rigoare” , a spus Pârlog.

Vitalie Pârlog a menționat că condițiile de detenție a tinerilor au fost conforme, că de competența MJ nu ține examinarea dosarelor din 7 aprilie și că poziția sa vizavi e aceste dosare a fost expusă la CSM, fiind în favoarea examinării acelor dosare.