Principală  —  IMPORTANTE   —   Noi detalii despre crima din…

Noi detalii despre crima din fața unui club de noapte din Chișinău

Încă o persoană a fost reținută în cazul bărbatului care a decedat la spital, după ce a fost bătut în fața unui club de noapte din capitală, anunță Inspectoratul General al Poliției. Reținerea a avut loc duminică dimineața, se precizează în comunicatul instituției. Persoana reținută este bărbat și este luptător de K1, la fel ca primul suspect din dosar, reținut sâmbătă.

Acesta a fost audiat de anchetatori. În jurul orei 13.00, IGP  menționează că primul bănuit reținut pe marginea dosarului va fi dus în fața judecătorului de instrucție pentru a-i fi aplicat mandat de arestare. Numele primei persoane reținute este Mihai Pârgaru și nu Aurel Ignat, așa cum s-a precizat anterior. Pârgaru este și el sportiv de K1.

UPDATE:   Primul luptător de K1 reținut în dosarul crimei din fața unui club de noapte. Fotografie comună cu vicepreședintele Parlamentului

Trei dosare penale au fost deschise pe marginea cazului: huliganism, vătămarea medie și gravă a integrității corporale, soldată cu decesul persoanei.

Incidentul s-a întâmplat în noaptea de 18 spre 19 mai. Bărbatul în vârstă de 30 de ani a fost transportat în stare gravă, cu multiple lovituri în cap, la Spitalul de Urgență din Chișinău. În aceeași dimineață, bărbatul a suferit o intervenție chirurgicală de urgență pentru excluderea hematomolui facial și a fost internat în secția de reanimare. După o săptămână, timp în care s-a aflat în comă, bărbatul a decedat în dimineața zilei de 25 mai.

Update: Două persoane au fost reținute, până la această oră, în dosarul morții unui bărbat de 30 de ani, după o bătaie care a avut loc în centrul capitalei, în fața unui centru comercial și club de noapte. Prima persoană reținută este Mihai Pârgaru. Pe numele acestuia a fost aplicat mandat de arestare pentru 30 de zile. Duminică, 27 mai, a fost reținut și Aurel Ignat, cel despre care se spunea că era, de fapt, prima persoană reținută. 

Într-un mesaj, publicat pe o rețea de socializare, Alisa Ceraniova, soția bărbatului decedat, susține că după o petrecere la care se afla soțul său și alți doi prieteni, s-ar fi iscat o ceartă între aceștia și alți tineri, inclusiv sportivi.

„(…) Astă noapte, la ora 01:00, corpul a cedat, sufletul a plecat, nu a mai putut să se lupte, nu era nimic putere în el, nimic corp curat, decât vânătăi și cheaguri de sânge, și am rămas doar noi în viață, doar eu și copilașul meu, desigur și sportivii / ”sportivul” care a iscat bătaia. Nici nu mai accentuez faptul că ei erau vreo 15 la număr însa soțul meu era doar el cu doi prieteni. Cât de nedrept o fi omul, cât de necorect, chiar în starea asta a trebuit sa se ajungă? Însă închid ochii și văd doar nimic, nici dreptate, nici ajutor,nici compătimire din partea adversă. Poliția timp de o săptămână, cât s-a aflat soțul meu în stare de comă, nu s-a mișcat, niciun reprezentant, niciun inspector de urmărire penală nu s-a adresat către noi sau către medici să examineze cazul. Oare nu creează ei dreptate în țară, oare era așa un caz de huliganism tipic? Cui îi pasă de dreptate în țara noastră? Oare numai mie și copilașului meu? (…)Cum poate un sportiv național să se manifeste în așa fel? Oare pentru asta a fost el atâția ani antrenat zi de zi cu tot felul de antrenori? Oare are el dreptul să aplice toată puterea și cunostințele lui în domeniul dat pentru a organiza și a participa în mod deschis în ața o bătaie publică? (…), se arată în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

Întrebată dacă ar putea confirma sau infirma implicarea luptătorului în acest caz, purtătoarea de cuvânt a IGP a precizat că până la acest moment nu există informații despre persoane reținute sau suspectate de săvârșirea infracțiunii.

Apelat în repetate rânduri pentru a comenta acuzațiile, sportivul are telefonul deconectat.

Nicanor Trocin, antrenorul lui Aurel Ignat, susține că acesta este în țară și că nu răspunde la telefon, probabil, pentru că se află la organele competente pentru a depune mărturii pe cazul dat.

„Nu pot decât să fac trimitere la legile democratice din țară. Există prezumția nevinovăției. Urmează ca organele competente să stabilească cine și ce a făcut acolo. Să spună cineva că Ignat a lovit și de la asta a survenit moartea este prematur și anormal. Să lăsăm organele competente să-și facă munca. Ele, probabil, vor veni cu un mesaj referitor la incidentul dat”, a declarat antrenorul lui Aurel Ignat, care califică drept „aberații” vehiculările lansate în spațiul public la adresa sportivului de performanță.

„Dl Ignat locuiește în R. Moldova. Are tot dreptul să fie oriunde. Asta nu denotă faptul că ar fi fost implicat în incident. Că l-a recunoscut lumea, evident, dlui este o persoană publică pe care o cunoaște oricine. Dacă a văzut lumea că poate era prezent, nu știu unde a avut loc chestia asta, nu înseamnă că a și participat”, a precizat antrenorul sportivului, reiterând despre faptul că există prezumția nevinovăției și că doar organele de drept pot să se pronunțe, iar el nu cunoaște detaliile cazului. Nicanor Trocin exprimă regrete față de decesul tânărului, dar admite că există probe care ar demonstra că lucrurile nu stau așa cum au fost prezentate în public.

„Oamenii care au capacitatea de a intra în esența lucrurilor au multe întrebări, referitor la persoana decedată și cei care l-au însoțit, referitor la conflict și de la ce a fost iscat. Sunt o mulțime de lucruri care trebuie elucidate de organele competente. Sunt o mulțime, nu un martor sau doi, care arată cu degetul contrar, nu la Ignat”, menționează antrenorul de la clubul de luptă pe care-l frecventeaază sportivul.

UPDATE: Mihai Pârgaru, luptător de K1, anchetat în cazul crimei din fața unui club de noapte din capitală își va petrece următoarele 30 de zile în arest. Mandatul de arestare pe numele lui a fost aplicat de Judecătoria Chișinău, oficiul Râșcani. Informația a fost publicată de protv.md. Duminică dimineața a fost reținut și Aurel Ignat. Surse din cadrul anchetei precizează că acesta a fost internat în spital după incident, cu o rană la cap.