Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Nicio persoană implicată în scandalul…

Nicio persoană implicată în scandalul grădinițelor nu se află în izolatorul CNA. Cum explică șeful Procuraturii Anticorupție?

Toate cele 17 persoane, reținute la 24 noiembrie de ofițerii Centrului Național Anticorupție în dosarul licitațiilor trucate în educație, au fost eliberate din izolatorul CNA. Atât funcționarii publici din cadrul Direcțiilor educație, tineret și sport, cât și agenții economici, sunt cercetați penal în arest la domiciliu, după ce Curtea de Apel Chișinău a adoptat decizii în acest sens.

Viorel Morari, șeful Procuraturii Anticorupție, a declarat pentru ZdG că procurorii au solicitat cercetarea în arest la domiciliu doar pentru doi funcționari din cadrul DETS care și-au recunoscut vina și au acceptat să colaboreze cu organele de urmărire penală, iar în privința celorlați bănuiți a solicitat prelungirea măsurii de arest preventiv.

Șeful PA a declarat că plasarea în arest la domiciliu nu reprezintă un pericol pentru prejudicierea probelor,  deoarece procurorii se află la etapa finalizării urmăririi penale.

„În primul rând, noi suntem la etapa de finalizare a urmăririi penale. Aceasta urma să fie finalizată la sfârșitul anului 2016, dar nu s-a reușit, deoarece este un volum foarte mare de lucru. În al doilea rând, în mare parte, toți colaborează și fac declarații. Unii chiar au recunoscut vina. După părerea mea, nu există vre-un pericol pentru prejudicierea probelor. În luna ianuarie, dosarele vor fi expediate în judecată”, a explicat Viorel Morari.

Citiți și

Mâncarea de milioane din grădinițe