Principală  —  Ştiri  —  Justiție   —   Năstase a depus un denunț…

Năstase a depus un denunț la Procuratura Generală pe numele președintelui Igor Dodon

Foto: Deutsche Welle

Președintele partidului Platforma DA i-a expediat procurorului general, Alexandr Stoianoglo, un denunț pe numele președintelui Igor Dodon, după ce șeful suspendat al Procuraturii Anticorupție, Viorel Morari, a declarat că s-a întâlnit cu șeful statului de două ori, iar la una dintre întrevederi, Dodon l-ar fi întrebat de ce nu sunt efectuate investigații în privința lui Năstase.

„Solicit să investigați faptele regretabile săvârșite de Igor Dodon din calitatea de Președinte al R. Moldova care a făcut imixtiune în activitatea autorităților procuraturii în vederea determinării pornirii unei cauze penale în privința mea, precum și să investigați implicarea sa în selectarea candidatului la funcția de Procuror General prin prisma influențării factorilor de decizie din cadrul Consiliului Superior al Procurorilor”, precizează Năstase în denunțul depus.

Viorel Morari a declarat în cadrul emisiunii „Secretele puterii” de la Jurnal TV că s-a văzut anul trecut de două ori cu președintele Dodon. Șeful statului s-ar fi interesat de dosarele foștilor judecători Ion Druță și Oleg Sternioală, dar și de ce nu sunt efectuate investigații în privința liderului Platformei DA, Andrei Năstase.

Ulterior, solicitat pentru o reacție la faptul că l-ar fi întrebat pe Morari de ce nu îl investighează pe Năstase, Dodon a declarat că „a fost o glumă”.

„Cred că a fost o glumă. Ce am eu să îl întreb despre Năstase sau despre altcineva. Eu, într-adevăr, am întrevederi cu foartă multă lume. Nu am privit aseară „Secretele puterii”, nu vă supărați. Nu știu ce a spus dumnealui. Cred că poate confirma că nu am făcut presiuni asupra nimănui. Nu am cerut să fie investigat cineva, sau poate în glumă a fost ceva. De aceea, nu văd nicio problemă”, a spus Dodon.