Principală  —  IMPORTANTE   —   Mandatul de arest la domiciliu…

Mandatul de arest la domiciliu emis în privinţa fostului președinte al Curții de Apel Bălți Alexandru Gheorghieș, prelungit cu 30 de zile

Magistraţii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au prelungit cu 30 de zile mandatul de arest la domiciliu emis în privinţa fostului președinte al Curții de Apel (CA) Bălți Alexandru Gheorghieș, cercetat penal pentru îmbogățire ilicită.

Judecătorii au au examinat marți, 4 ianuarie, demersul procurorilor anticorupţie cu privire la prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu, pe o perioadă de 30 zile, în privinţa lui Gheorghieș.

„Prin încheierea judecătorului de instrucţie s-a admis integral demersul procurorilor anticorupţie şi s-a dispus prelungirea măsurii preventive sub formă de arest la domiciliu în privinţa magistratului Curţii de Apel Bălţi, cu eliberarea unui mandat de prelungire, pe un termen de 30 zile, cu menţinerea restricţiilor şi obligaţiunilor stabilite anterior. Încheierea este cu drept de recurs la Curtea de Apel Chişinău în termen de 3 zile”, se arată într-un comunicat al Procuraturii Anticorupție (PA).

Pe 2 decembrie 2021, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, au dispus înlocuirea măsurii sub formă de arest preventiv cu arest la domiciliu pe un termen de 30 de zile în privința fostului președinte al Curții de Apel (CA) Bălți Alexandru Gheorghieș. Detalii aici.

Ziarul de Gardă a constatat că dosarul penal pe numele fostului președinte al CA Bălți are la bază tranzacțiile puse la cale de familia Gheorghieș cu familia femeii de serviciu și a șefului serviciului aprovizionare tehnico-materială a CA Bălți. Judecătorul a obținut, în 2020, în urma unui contract de schimb cu aceștia o casă de locuit, cedând un apartament. Totodată, fiul angajaților CA Bălți deține un automobil de lux, Mercedes GLE, utilizat, de fapt, de către judecător.