Principală  —  IMPORTANTE   —   Magistrații Judecătoriei Chișinău au stabilit…

Magistrații Judecătoriei Chișinău au stabilit prima ședință de judecată în dosarul lui Ruslan Popov, ex-adjunctul procurorului general suspendat

Magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, au stabilit prima ședință de judecată în care este vizat Ruslan Popov, ex-adjunctul procurorului general suspendat, Alexandr Stoianoglo, fiind învinuit de îmbogățire ilicită și opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale.

Potrivit Procuraturii Anticorupție (PA), ședința de judecată urmează să aibă loc pe 15 iulie curent.

Pe 21 iunie, dosarul penal în privința lui Ruslan Popov și a complicilor săi a ajuns pe masa magistraților Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, pentru examinare în fond.

Potrivit procurorilor, Rusan Popov, ex-adjunctul procurorului general suspendat, și complicii acestuia sunt acuzați pe un episod de îmbogățire ilicită, disjuns din dosarul de bază. La fel, fostului procuror i se mai incriminează și săvârșirea a opt episoade de fals în declarația de avere și interese personale.

Popov este învinuit că a deținut și deține personal și prin intermediul rudelor sale apropiate, bunuri valoarea cărora depășește substanțial mijloacele dobândite și s-a constatat în baza probelor că acestea nu aveau cum să fie obținute licit.

Pe 27 mai, în rezultatul examinării demersului înaintat de procurorii anticorupție, magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana au prelungit măsura preventivă aplicată în privința fostului procuror, sub formă de liberare provizorie sub control judiciar, pe un termen de 60 zile.

La demersul procurorilor anticorupție, cu autorizarea judecătorului de instrucție au fost puse sub sechestru, în scopul asigurării unei eventuale confiscări speciale, bunuri a cărui beneficiar efectiv este fostul procuror, sub forma unui teren agricol, în sumă de 210 946 lei, precum și a unei construcții agricole, depozit frigorific în sumă de 6 038 142 lei.