Principală  —  IMPORTANTE   —   Magistrații CSJ examinează recursul AUR…

Magistrații CSJ examinează recursul AUR și a Partidului Noua Opțiune Istorică împotriva deciziei CA în legătură cu hotărârea CEC privind secțiile de vot în străinătate

Imagine simbol

Magistrații Curții Supreme de Justiție (CSJ) examinează joi, 1 iulie, admisibilitatea recursului depus de Alianța pentru Unirea Românilor (AUR) și Partidul Noua Opțiune Istorică, împotriva deciziei Curții de Apel Chișinău (CA), care a respins cererea de modificare a hotărârii Comisiei Electorale Centrale (CEC) cu privire la deschiderea a 150 de secții de vot în străinătate pentru alegerile parlamentare anticipate din 11 iulie.

Recursul va fi examinat de completul de judecători format din: Maria Ghervas, Nina Vascan și Victor Burduh. Potrivit informațiilor publicate pe portalul instanței, ședința CSJ se desfășoară în lipsa părților.

Reprezentanții AUR au atacat cu recurs la CSJ decizia CA, care a respins cererea privind modificarea hotărârii CEC din 23 iunie privind deschiderea a 150 de secții de vot în străinătate.

Curtea de Apel Chișinău a respins solicitarea pe 28 iunie, atunci când a avut loc prima ședință de judecată în procesul în care AUR a cerut modificarea hotărârii CEC.

„AUR a contestat hotărârea CEC de a deschide 150 de secții de vot în diasporă, deoarece decizia este ilegală, 150 este mai puțin decât 190, ori instanțele deja au stabilit că nu pot fi mai puțin de 190 de secții. E un abuz de putere ceea ce face CEC”, a declarat anterior pentru Ziarul de Gardă candidatul AUR la funcția de deputat Dorin Chirtoacă.

Președintele CEC, Dorin Cimil ne-a comunicat anterior că autoritățile competente continuă pregătirile pentru deschiderea a 150 secții de votare în străinătate.